Cum speli o pereche de chiloți menstruali. Vezi recomandările specialiștilor FemiEko.

Știai că apa rece este recomandată pentru îndepărtarea petelor de sânge de pe orice material textil? Află recomandările noastre pentru a menține chiloții menstruali impecabili pentru folosire îndelungată.

Chiloți menstruali: curățare cu apă rece sau caldă?

E posibil să cunoști acest lucru de la bunicile noastre, care ne sfătuiau să folosim întotdeauna apa rece pentru îndepărtarea petelor de sânge. Și aveau dreptate. Deși e contraintuitiv, apa rece este soluția eficientă pentru petele de sânge. De ce? 

Sângele conține proteine care prin expunere la apă caldă creează legături puternice și pata devine foarte greu de îndepărtat. Apa rece, din contră, blochează capacitatea acestor proteine din sânge să se “lege”, iar petele de sânge “ies” mult mai simplu.

Dacă te întrebai ce sunt chiloții menstruali, trebuie să știi că fac parte din cel mai nou trend în materie de îngrijire intimă pentru femei, iar curățarea lor este un proces foarte simplu. 

Apa rece este recomandată și pentru curățarea unei perechi de chiloți pentru menstruație. Pentru o curățare rapidă, îți recomandăm ca, mai întâi, să treci sub un jet de apă rece perechea de chiloți menstruali. Procesul va ajuta la eliminare reziduurilor mai repede, iar țesătura va rezista mult mai bine în timp.

Chiloți menstruali – mai multe straturi speciale 

Deși se simt foarte lejer pe piele, trebui să știi că într-o pereche de chiloți menstruali există mai multe straturi de protecție pe care nu le vezi, dar cu ajutorul cărora tu ești protejată în perioada menstruației și oricând ai nevoie. Aceste staturi își vor păstra proprietățile de-a lungul timpului în funcție de cum îngrijești perechea ta de chiloți pentru menstruație. 

Pe scurt, cu cât ești mai atentă să protejezi staturile care compun pereche de chiloți menstruali, cu atât mai mult vei beneficia de tehnologia invizibilă, dar eficientă din perechea de chiloți menstruali. Arată ca o pereche de lenjerie normală, se simt foarte confortabil pe piele, dar au nevoie de atenție și grijă atunci când îi speli. 

Chiloți menstruali: curățare cu apă rece și săpun

După ce ai trecut perechea de chiloți menstruali printr-un jet de apă rece, poți decide să continui procesul de curățare fie prin spălare manuală, fie cu ajutorul mașinii de spălat. Materialul este rezistent și se va comporta excelent atât la spălarea manuală, cât și în mașină, dar nu la mai mult de 40 de grade. Poți să folosești produse de curățare speciale, precum detergenți fără parfum, detergenți normali, sau chiar un săpun obișnuit, dar trebuie să acorzi atenție specială temperaturii. 

Chiloți menstruali: recomandări pentru spălare manuală 

Dacă vei alege să îi speli de mână în continuare, după prima îndepărtare a reziduurilor cu apă, poți aplica săpun sau alte produse. Masează gentil materialul până la eliminarea completă a sângelui din țesătură. Asigură-te că ai clătit bine chiloții și că tot săpunul este îndepărtat. Clătește-i de 2-3 ori, dacă este necesar. 

Vei știi când perechea ta de chiloți menstruali a fost complet curățată pentru că vor arăta ca noi. Materialul din care sunt făcuți chiloții menstruali se comportă excelent în procesul de curățare, iar purtarea repetată nu lasă urme de uzură vizibile în fibra materialului. 

Chiloții menstruali nu au nevoie de dezinfectare, odată ce sunt spălați corect. Nu trebuie fierți sau îmbibați în clor sau alte substanțe înălbitoare, deoarece poți distruge țesăturile și stratul impermeabil al chilotului, dar nici nu este indicat din punct de vedere medical pentru că poți transfera chimicale în zona intimă (precum clor). 

Chiloți pentru menstruație: curățare în mașina de spălat și uscare

Înainte să cureți o pereche de chiloți menstruali în mașina de spălat, verifică temperatura apei: NU trebuie să depășească 40 de grade. 

Deși apa la o temperatură foarte ridicată poate elimina virusurile și bacteriile, dacă alegi să dezinfectezi perechea ta de chiloți menstruali cu apă foarte fierbinte, riști să produci deteriorarea statului impermeabil. 

Chiloți menstruali: curățare la temperatură joasă 

Temperatura la care staturile de protecție dintr-o pereche de chiloți menstruali își păstrează proprietățile este de 40 de grade. Cum știi dacă apa are 40 de grade? 40 de grade este o temperatură pe care piele de pe mâini, de exemplu, o resimte ca fiind “călduță”. În cazul unei mașini de spălat, poți să setezi automat temperatura apei. 

E recomandat ca după fiecare purtare să cureți temeinic pereche de chiloți absorbanți și să îi lași la uscat la temperatura camerei. O uscare prea rapidă ar putea deteriora staturile din interior. Nu-i usca în mașina de uscat, modul pentru rufe umede, deoarece acest lucru poate crește riscul infecții vaginale. 

ALTE tips & tricks

NU CĂLCA chiloții menstruali, și nu îî pune la uscat pe calorifer. Distrugem astfel stratul impermeabil. 

Poți curăța chiloții menstruali ocazional cu o baie de oțet, însă ai grijă să îi clătești prielnic după aceea. 

Este indicat să nu folosești balsam sau înalbitori, pentru se distruge țesătura și stratul impermeabil. În plus, niciunul dintre solvenți nu sunt indicați în contactul cu mucoasele vaginale. 

Dacă ai descoperit recent beneficiile acestui nou tip de lenjerie intimă, ai achiziționat recent o pereche de chiloți pentru menstruație și ai descoperit că îți oferă tot ce ai tu nevoie pentru siguranță la menstruație, atunci e bine să știi că femeile, în general, optează să aibă mai multe perechi de chiloți menstruali, între 3 și 5 perechi. Datorită multiplelor perechi de chiloți menstruali, vei avea oricând la dispoziție îngrijirea perfectă pentru zilele complicate și nu numai. În plus, cu mai multe perechi de chiloți menstruali, durata medie de viață de 2 ani a unei perechi se extinde considerabil. 

Cu cât ai mai multe perechi de chiloți cu atât viața lor este mai lungă. Vezi pachetele noastre COMBO la prețuri avantajoase.  

Curățarea unei perechi de chiloți menstruali: important de reținut 

Curățarea unei perechi de chiloți menstruali este un proces foarte simplu și rapid. Indiferent că alegi să-i cureți în mașina de spălat sau de mână, curățarea lor nu-ți va ocupa prea mult timp, iar dacă ești atentă la câteva detalii, atunci te vei bucura de beneficiile unei perechi, sau mai multor, de chiloți menstruali vreme îndelungată. Dacă reții că apa rece și temperatura mai mică de 40 de grade sunt importante pentru curățarea unei perechi de chiloți menstruali, atunci orice altceva dorești să adaugi în procesul de curățare este ok.

DISTRIBUIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește mai mult

Combo

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Mega Abundent

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Extra Abundent

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Super Abundent

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Abundent

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Moderat

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Lejer

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU: