Întrebări frecvente Cupe Menstruale

Cupa menstruală Femieko este fabricată din silicon medical 100%, proiectat de Wacker Labs Germania, sub marca Elastosil. Acesta este utilizat în scop medical și este un silicon 100% biocompatibil, care nu va dezvolta nicio creștere bacteriană și este sigur pentru organism, atât în interior cât și în exterior. Citiți mai multe despre aici.

Da, poți, și este chiar o soluție mai bună pentru starea ta, deoarece ar trebui să folosești produse fără chimicale și să lași fluxul menstrual să se producă în mod natural. De aceea, mulți medici nu recomandă tampoanele în caz de endometrioză.

Cupa menstruală Femieko este fabricată din silicon medical 100%, proiectat de Wacker Labs Germania, sub marca Elastosil. Acesta este utilizat în scop medical și este un cauciuc siliconic 100% biocompatibil, care nu va dezvolta nicio creștere bacteriană și este sigur pentru organism, atât în interior cât și în exterior.
FACT! Avem multe cliente care au relatat că sunt alergice la silicon și totuși cupa menstruală FemiEko a funcționat fără probleme.

Cupa menstruală este introdusă în vagin și colectează sângele menstrual. Aceasta este plasată în canalul vaginal și creează un vid, care protejează împotriva scurgerilor de sânge. Dacă este folosită corect, cupa este cel mai eficient produs pentru a proteja împotriva oricărei scurgeri de sânge, fără a fi simțită în interior și fără a îți perturba activitățile zilnice.

Cupa menstruală nu este doar confortabilă, ci și sigură pentru sănătate și mai convenabilă pentru îngrijirea lunară. Te va ajuta să economisești bani și să duci o viață fără stres, eliminând rușinea și disconfortul constant pe care femeile le simt de obicei lunar, atunci când folosesc produse menstruale nesigure.
Cupa menstruală aduce cu sine libertatea de a înota, de a face ciclism și chiar de a dormi o noapte fără grija cearșafurilor murdare sau a scurgerilor.
Mai mult decât atât, poate fi folosită timp de până la 5 ani și purtată în siguranță până la 12 ore, fără risc de bacterii sau miros.

Cupa menstruală este cel mai sigur mod de a te proteja împotriva scurgerilor. Pentru a te bucura cu adevărat de beneficiile cupei, trebuie să alegi mărimea potrivită pentru tine și să o introduci corect.
Trebuie să golești cupa cel puțin o dată la 10-12 ore, în funcție de fluxul tău, pentru a evita scurgerile.
Experiența de a introduce și de a scoate corect cupa poate necesita câteva încercări, dar, odată ce ai reușit, te poți bucura de o protecție de 100%.

Cel mai important lucru este să alegi dimensiunea corectă.
Cupele Femi.Eko® au o formă anatomică și sunt fabricate din silicon medical moale. Iată cum să alegi cea mai bună potrivire:
Mărimea A – pentru femeile cu flux menstrual scăzut spre ridicat, sub 30 de ani
Mărimea B – pentru femeile care au născut, peste 30 de ani, cu flux menstrual ridicat
Mărimea TEEN – fete tinere, adolescente și virgine
Cupele noastre sunt dezvoltate pentru a se potrivi oricărui tip de col uterin, având o coadă lungă, care poate fi ajustată prin tăiere în funcție de lungimea care vă este confortabilă.
Dacă alegi mărimea corectă a cupei, atunci nu vei simți disconfort și nu vei avea scurgeri.

Cupele menstruale Femi.Eko® au următoarea capacitate:
Mărimea A – volum maxim 26 ml.
Mărimea B- volum maxim 32 ml.
Mărimea TEEN – volum maxim 18 ml.
Fiecare femeie este diferită, la fel ca și menstruația, așa că, dacă ai un flux abundent, este posibil să dorești să golești cupa mai des.

În primul rând, felicitări pentru că te-ai gândit la asta :). Știm că este nevoie de un salt de credință pentru a schimba vechile obiceiuri, dar aceasta este cea mai bună decizie pentru o perioadă mai durabilă.
Nu te descuraja din cauza a ceea ce poate ai auzit deja. Ar putea fi mai ușor decât te aștepți să începi.
Cel mai bun început este să citești manualul nostru (care se află în cutia cu care este livrat produsul tău). Acordă-ți un minim de 3 luni pentru a încerca cupa pentru a avea o experiență perfectă. Și da, am spus PERFECTĂ, pentru că vei fi perfect surprinsă de cât de mult te-ai chinuit în viața ta până când ai găsit această modalitate fără stres de a-ți gestiona menstruația.
Dacă încă te chinui să găsești mărimea potrivită pentru tine sau dacă vrei să vezi dacă cupa este produsul pe care ar trebui să îl folosești, fă testul nostru și convinge-te singură.
Dacă ai probleme precum infecții ale tractului urinar (ITU), un dispozitiv intrauterin inserat, particularități anatomice precum retroversia uterină sau cicatrici postpartum, îți recomandăm să discuți mai întâi cu medicul tău.

Poți folosi o cupă menstruală dacă ești virgină, deoarece introducerea corectă a acesteia nu îți va afecta himenul.
Recomandăm doar mărimea cupei TEEN, deoarece este un produs prietenos pentru prima menstruație, virgine și adolescente. Este dezvoltat anatomic pentru a se potrivi fetelor tinere și a avea grijă de sănătatea lor pe termen lung.
În plus, fetele tinere au nevoie de MAI multă libertate de mișcare. Și, trecerea la o cupă menstruală, le va economisi bani, fiind în același timp o soluție mai sustenabilă și mai ecologică decât tampoanele.

PASUL 1: Igiena este importantă de fiecare dată când vorbim despre părțile noastre intime. Așadar, spală-te bine pe mâini înainte de a folosi cupa.
PASUL 2: Îndoaie cupa menstruală Femi.Eko® dezinfectată în formă de C, pentru a facilita introducerea. Dacă este prima dată când folosești o cupă menstruală, te va ajuta să respiri și nu uita că este normal să încerci de câteva ori înainte de a reuși să poziționezi cupa în poziția corectă.
PASUL 3: Ține cupa în formă de C și așează-te într-o poziție care îți permite să accesezi confortabil deschiderea vaginului. Poți ridica un picior sau poți sta pe scaunul toaletei. Orice funcționează pentru tine este perfect!
PASUL 4: Deschide-ți vaginul cu o mână și apoi introdu cupa (încă pliată, îți amintești? 🙂 în vagin, cât de departe poate ajunge confortabil. Nu te agita dacă nu reușești din prima. Nu ai învățat să faci ciclism chiar de la început, nu-i așa? Relaxează-te și încearcă din nou. Merită, ai încredere în noi!
PASUL 5: Răsucește cupa în vagin pentru a te asigura că s-a deschis complet și a format un sigiliu în interior. Introdu-ți degetul pentru a verifica în jur dacă s-a deschis, va trebui să simți partea de jos a acesteia rotundă. Acest lucru este important pentru că se va asigura că nu vor avea loc scurgeri timp de până la 12 ore.
Când ciclul tău se termină, trebuie doar să speli cupa, să o dezinfectezi și să o depozitezi în punga specială Femi.Eko® pe care ai primit-o în ambalajul original.
PS- Înainte de utilizare, cupa trebuie sterilizată 😊Citește QA despre sterilizare.

Pentru a scoate cupa, poți introduce degetul pe lângă ea pentru a elibera aspirația sau poți ciupi ușor de tija (la baza cupei).
Nu trage cupa menstruală fără să spargi vidul cu degetul! Nu o apuca de coadă și nu o trage!
Tot ce trebuie să faci este să împingi cupa în afară cu mușchii planșeului pelvian și să apeși pe baza ei cu degetul astfel încât să spargi vidul, apoi să o apuci cu două degete pe ambele părți și să o scoți printr-o mișcare de rotație. Nu vei simți niciun disconfort sau durere dacă totul este făcut corect.
Dacă nu găsești cupa menstruală sau dacă o ai prea sus, trebuie să o aduci de coadă în jos și să urmezi pașii de mai sus.

Îndepărtarea cupei poate fi ușoară, dar acest lucru va veni odată cu experiența câtorva perioade. Dă-i timp și nu te stresa.
La capătul canalului vaginal se află colul uterin care nu lasă să treacă decât sperma.
Dacă nu găsești cupa înăuntru, stai jos, împinge-ți mușchii pelvieni (așa cum ai face caca) și încearcă din nou să o scoți cu degetele.
Nu îți face griji, cupa nu are unde să se ducă, este încă înăuntru și va ieși! Relaxează-te, respiră adânc și încearcă din nou.
Ai răbdare și nu fi brutală! Nu introduce niciun obiect dăunător înăuntru!
Ia în considerare cumpărarea unei cupe menstruale mai mari.

Poți purta cupa timp de până la 12 ore, iar recomandarea este să o golești de două ori pe zi sau la fiecare 10-12 ore. Dacă ai un flux abundent, ar trebui să o golești mai des, deoarece acest lucru te va ajuta să eviți scurgerile.

Înainte de a folosi prima dată cupa sau între menstruații, este posibil să dorești să o sterilizezi. Pune apă la fiert și adaugă cupa menstruală Femi.Eko® în apa clocotită timp de până la 10 minute pentru prima sterilizare și doar pentru 5 minute după aceea. Dacă ai la dispoziție un sterilizator, atunci folosește-l pe acela. Nu îți face griji: cupa nu își va schimba proprietățile odată ce a fost fiartă, dar ai grijă ca apa folosită să nu aibă prea mult calcar, atunci s-ar putea să te confrunți cu unele depuneri de calcar. De asemenea, ai grijă să nu uiți apa să fiarbă sau cupa să atingă fundul vasului.
Trebuie să cureți întotdeauna cupa menstruală Femi.Eko® după fiecare golire. Poți curăța o cupă menstruală doar cu apă și clăti bine. Bucățile întărite de sânge pot fi curățate cu o perie delicată. Dacă orificiile cupei sunt blocate de sânge, umple cupa menstruală Femi.Eko® cu apă, pune palma deasupra și apoi doar strânge cupa, astfel încât apa să se poată scurge prin orificii.
Dacă dorești să folosești săpun pentru a spăla cupa, nu folosi un săpun normal, gel de duș și nici măcar săpun intim. Poți folosi un săpun special dezvoltat pentru cupe și discuri menstruale sau poți folosi detergenți aprobați pentru jucării sexuale.
Nu folosi substanțe chimice dăunătoare pentru a curăța cupa, cum ar fi uleiul de arbore de ceai, săpunul de castilă, săpunul antibacterian, dezinfectanții obișnuiți pentru mâini, peroxidul de hidrogen și alte remedii casnice și nu o introduce în mașina de spălat vase, deoarece poate deteriora siliconul și poate provoca infecții.
Îți recomandăm, însă, să o speli din când în când cu puțin oțet diluat în apă.
Între perioade, păstrează cupa în punga de bumbac pe care ai primit-o în pachet.

Uneori este posibil să trebuiască să îți golești cupa menstruală în timp ce te afli într-o toaletă publică. Nu îți face griji! Urmează doar această rutină: spală-te bine pe mâini, scoate cupa, varsă sângele în toaleta publică, clătește-o cu apă (poți lua o sticlă cu tine în toaletă), reintroduce cupa și apoi spală-te pe mâini.
Știm, multe dintre toalete nu au un robinet lângă toaletă, așa că sticla de apă pe care o iei cu tine poate rezolva această problemă.

Cupa menstruală Femi.Eko® este dezvoltată anatomic pentru a preveni scurgerile, dacă este introdusă și utilizată corect. Dar pot exista unele excepții, cum ar fi:
– dacă cupa este mică
– dacă o cupă menstruală nu este introdusă corect
– dacă fluxul tău este prea abundent
– dacă nu este golită la fel de frecvent cum este necesar.
Trebuie să știi că, uneori, cupa se poate deplasa din cauza mișcărilor intestinale sau cervicale, ceea ce duce la scurgeri.

Cupa menstruală este potrivită pentru a te proteja în timpul antrenamentului și îți va oferi libertatea de a te bucura de orice activitate sportivă. Atunci când este introdusă corect, cupa va preveni scurgerile și orice disconfort. Poți să dansezi, să faci un curs de yoga, să mergi cu bicicleta, să alergi sau să sari cum dorești, cupa menstruală te va proteja.
Dacă dorești să te liniștești și mai mult cu privire la orice scurgere, poți încerca absorbantele reutilizabile Femi.Eko® sau lenjeria intimă menstruală în combinație cu cupa.

Cupa menstruală nu are nimic de-a face cu durerile sau crampele menstruale și, de fapt, multe femei au mai puține crampe în timp ce folosesc cupe menstruale și produse refolosibile pentru menstruație, deoarece acestea sunt mai puțin dăunătoare pentru fluxul natural și nu conțin materiale compozite decolorante, cum ar fi tampoanele și absorbantele sanitare.
În special, cupa va apăsa pe mușchii pelvieni și va diminua crampele.
Fluxul natural al sângelui nu este oprit în timpul utilizării cupei, iar cupa nu absoarbe sângele și nici nu împiedică secrețiile naturale, ceea ce, atunci când se face, poate perturba procesul natural al menstruației.
Dacă suferi de crampe menstruale sau dacă acestea se înrăutățesc, fă o programare la medic pentru a afla motivul.

Nu se recomandă utilizarea unei cupe menstruale în timp ce s-a introdus un DIU.
Există posibilitatea ca firul DIU să se deplaseze în timp ce introduci sau scoți cupa și, prin urmare, îți recomandăm să discuți cu medicul tău dacă vrei cu adevărat să folosești o cupă pentru a te proteja în timpul menstruației.
De asemenea, medicul va decide dacă este necesar să scurteze șnurul atașat la DIU, astfel încât să nu-l scoți atunci când îți scoți cupa menstruală.
Îți recomandăm să folosești produse precum tampoane reutilizabile sau lenjerie intimă în timpul menstruației dacă ai inserat un DIU.
Dacă oricum folosești o cupă, în timp ce ai un DIU, trebuie să ai o grijă deosebită atunci când scoți cupa menstruală. Trebuie să te asiguri întotdeauna că rupi sigiliul și că nu o scoți prin aspirație.

Cupa menstruală Femi.Eko® este special concepută pentru a fi confortabilă, realizată din silicon medical foarte moale și cu o formă anatomică. Nu ar trebui să simți niciun fel de durere în timp ce folosești cupa menstruală. Singurul moment în care ai putea simți un ușor disconfort este atunci când introduci cupa pentru prima dată.
Oricum, ai grijă să nu introduci cupa prea adânc, chiar dacă ar trebui să fie suficient de adâncă pentru a preveni scurgerile. Vei ști doar ce este potrivit pentru tine după câteva utilizări.

La fel ca orice alt produs menstrual, dacă nu sunt folosite corect, acestea pot.
Ține cont totuși de faptul că, cupele menstruale sunt o modalitate mai sigură de a trece prin zilele de menstruație decât tampoanele sau absorbantele, deoarece blochează aerul și, prin urmare, crearea de bacterii.
Întotdeauna spală-te pe mâini cu săpun sau folosește un dezinfectant înainte și după ce introduci și scoți cupa menstruală.
Golește cupa cel puțin o dată la 10-12 ore pentru a minimiza riscurile de infecții.
Nu este nevoie să lubrifiezi cupa pentru a o introduce, dar dacă o faci asigură-te că folosești un lubrifiant sigur.
Nu folosi substanțe chimice dăunătoare pentru a curăța cupa, cum ar fi uleiul de arbore de ceai, săpunul de castilă, săpunul antibacterian, dezinfectanții de mâini obișnuiți, peroxidul de hidrogen și alte remedii casnice și nu o introduce în mașina de spălat vase, deoarece poate deteriora siliconul și poate provoca infecții.
Spală cupa cu apă plată sau fierbe-o timp de 5-10 minute atunci când menstruația s-a terminat și spală-o din nou înainte de a o folosi din nou și sterilizează-o.
Păstrează cupa în punga de bumbac pe care ai primit-o în pachet.

Nu, scoate cupa înainte de a face sex. Nu este sigur să o ții în interiorul tău.

Scoate cupa Femi.Eko® înainte de a face sex (și nu uita, cupa menstruală Femi.Eko® nu te va proteja împotriva sarcinii sau a bolilor cu transmitere sexuală).

Te încurajăm să schimbi cupa menstruală Femi.Eko® cel puțin o dată la 2 ani, chiar dacă o poți folosi până la 5 ani.
De asemenea, îți recomandăm să înlocuiești cupa menstruală Femi.Eko® dacă:
– ai avut o infecție cu candida sau bacteriană și ai folosit-o cât timp ai avut-o
– dacă ai scăpat-o în toaletă
– dacă observi o peliculă lipicioasă sau pulverulentă pe partea superioară a cupei.
În timp ce îți înlocuiești cupa menstruală Femi.Eko® cu o nouă cupă menstruală Femi.Eko®, nu uita să dezinfectezi cupa și apoi să o reciclezi. Fii responsabilă și nu o arunca pur și simplu!

Trebuie să discuiți cu medicul tău despre utilizarea cupei dacă:
– folosești un dispozitiv intrauterin pentru contracepție (uneori este necesară scurtarea firului atașat la DIU, astfel încât să nu-l scoți atunci când îți scoți cupa menstruală).
– ai avut TSS
– ai suferit recent o intervenție chirurgicală ginecologică, ai născut sau ai avut un avort spontan
– ai o infecție vaginală
– nu ai avut niciodată relații sexuale și ești preocupată de menținerea himenului tău
– dacă ai crampe în creștere, sânge între menstruații sau orice tip de durere.

Nu folosești o cupă menstruală dacă ai putea simți febră sau greață legate de utilizarea ei. Îndepărtează-o imediat dacă ai îndoieli că poate provoca vreo reacție.

DA. Este cea mai bună opțiune pentru înot, alergare și pentru a trăi viața la maxim, fără să simți vreodată că ești la ciclu.

Combo

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Mega Abundent

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Extra Abundent

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Super Abundent

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Abundent

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Moderat

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Lejer

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU: