Utilizarea cupei menstruale te poate ajuta să scapi de durerile menstruale?

Cupele menstruale sunt produse de îngrijire menstruală care au câștigat foarte multă popularitate în ultimul timp, mai ales datorită avantajelor unice pe care le oferă femeilor. Cupele menstruale sunt fabricate din silicon medicinal foarte moale și se potrivesc perfect oricărei femei. Multe femei le consideră mai confortabile decât dispozitivele clasice și o metodă sigură și eficientă de îngrijire la menstruație. Cu ajutorul unei cupe menstruale, șansele de scurgeri sunt minime pentru că dispozitivul izolează scurgerile în interiorul corpului și poate fi purtat chiar și atunci când faci activitate fizică intensă. În funcție de flux, poți să te bucuri de libertate de mișcare de până la 12 ore și multe alte plusuri așteptate de mult timp de toate femeile. Cupele pot fi, de asemenea, refolosite pe o perioadă de 2-5 ani, ceea ce le transformă într-o opțiune smart, economică și potrivită pentru orice femeie modernă. 

Citește articolul în continuare și află beneficiile utilizării unei cupe menstruale, informațiile pentru prima folosire a unei cupe menstruale, dar și răspunsul la întrebarea: cupa poate ajuta și pentru durerile menstruale?

Beneficiile utilizării cupei menstruale

Perioada menstruației este foarte stresantă pentru multe femei. Ținând cont că recurența este lunară, stresul pare că nu se termină niciodată. Iar atunci când menstruația se suprapune cu evenimente importante, pare că proporțiile problemei se amplifică. Jucătoarea de tenis Zheng Qinwen, în vârstă de 19 ani a atribuit înfrângerea suferită în turul patru la Roland Garros crampelor menstruale: „sunt doar lucruri de fete și întotdeauna am dureri atât de mari în prima zi” (sursa aici). Durerile menstruale pot fi crunte, iar soluția analgezicelor poate funcționa pentru unele femei. Dar, unele femei care au folosit cupe menstruale au raportat mai puține dureri menstruale. Cupa menstruală face presiune pe mușchii uterini, care sunt răspunzători pentru crampele premenstruale. Adică nu permite mușchilor să se contracte atât de mult și ca urmare crampele se diminuează în intensitate. 

În plus, atunci când alegi să folosești cupe menstruale, ai numeroase alte beneficii, printre care: 

 • 6-12 ore utilizare continuă (în funcție de fluxul tău)
 • 100% Silicon medicinal biocompatibil si care nu dezvolta culturi bacteriene
 • Model cu codita ajustabila, potrivit perfect anatomiei tale
 • Nu produce uscăciune vaginală
 • Metoda economică- fără costuri lunare recurente
 • Soluție ecologică- mai puține deșeuri generate lunar
 • Poți să o porți în piscină, în timp ce faci duș, la antrenament
 • Folosire de lungă durată (de până la 5 ani)
 • Mărimi diferite disponibile – inclusiv pentru anatomia virginelor- modelul TEEN
 • Pachete avantajoase de îngrijire intimă completă: cupe menstruale, chiloți menstruali, absorbante reutilizabile

Prima folosire a unei cupe menstruale – reguli și recomandări

Dacă vrei să încerci cupe menstruale, există câteva lucruri de care trebuie să ții cont înainte de achiziție. În primul rând, trebuie să te asiguri că alegi mărimea potrivită. Există 3 mărimi disponibile: una pentru adolescente pana in 18 ani si fetele virgine, pentru femeile care au născut pe cale vaginală și una pentru femeile care nu au născut. Află mai multe despre ce mărime de cupe menstruale ți se potrivește: cupe menstruale mărimea A și cupe menstruale mărimea B. Cupele menstruale Femieko sunt potrivite diverselor tipuri de col uterin (jos, mediu, inalt), iar codița acestor cupe este ajustabilă, ceea ce înseamnă că poți să o tai și se va potrivi perfect corpului tău.

Procesul de folosire este simplu, dar cu siguranță e necesar să urmezi câteva reguli simple, care îți vor asigura atât protecția sănătății, folosirea corectă a unei cupe menstruale, cât și eficiența maximă a acestui nou dispozitiv. 

Înainte de a folosi o cupă menstruală pentru prima dată, este important să sterilizezi cupa. Acest lucru se poate face prin fierbere în apă, timp de 20 de minute. De fiecare dată când realizezi introducerea sau îndepărtarea unei cupe menstruale SPALĂ-TE PE MÂINI. Apoi: 

 1. Îndoaie cupa în forma literei C, sau alte forme- vezi pe canalul nostru de Tik-Tok :). Acest proces te va ajuta să introduci cupa foarte simplu. Siliconul moale din care este fabricată, va permite îndoirea cu ușurință.
 2. Identifică o poziție comodă pentru deschiderea vaginului.
 3. Introdu cupa în interiorul vaginului și răsucește-o pentru a etanșa spațiul (inelul cupei se va fixa ferm pe pereții vaginului, iar scurgerile vor fi depozitate numai în interiorul cupei)
 4. În funcție de fluxul tău, va fi nevoie să golești cupa la un interval cuprins între 4-12 ore. Pentru prima folosire, îți recomandăm să monitorizezi fluxul cu atenție și să golești cupa după primele 4 ore. După câteva utilizări, vei începe să cunoști mai bine care este intervalul optim de golire, în funcție de fiecare zi a ciclului tău. 
 5. Atunci când dorești să scoți cupa, introdu degetul pe lângă cupă. Procesul va permite să intre aer, iar vidul se va sparge. Extrage cupa, golește conținutul și clătește-o cu apă. 

Îți recomandăm, atunci când nu folosești cupa, să o depozitezi într-un spațiu curat în săculețul pe care îl primești la achiziționare. 

Utilizarea unei cupe menstruale e un proces rapid și simplu. Urmează regulile de mai sus și te vei bucura de o experiență lejeră de fiecare dată când folosești o cupă menstruală, dar mai ales de siguranță în timpul menstruației. Vidul creat în jurul inelului unei cupe menstruale reduce la minim posibilitatea să existe scurgeri și să te pătezi. 

Totuși, e bine să reții că s-ar putea să fie nevoie de câteva încercări pentru a te asigura că ai învățat cum se introduce și se extrage corect orice tip de cupe menstruale. De aceea, îți recomandăm, atunci când folosești o cupă pentru prima dată, să testezi tot procesul acasă. Urmează pașii de mai sus, poartă cupa câteva ore, simte-te confortabil și după ce te-ai obișnuit, poți să faci orice tip de activitate, oricând, la fel ca într-o zi normală. 
Folosirea unei cupe menstruale înseamnă libertate de mișcare și un nou mod de a avea grijă de tine la menstruație: mai bine, mai sigur, mai ieftin, cu siguranță ecologic! Merită să încerci și tu o cupă menstruală. Milioane de femei au încercat-o deja și au descoperit bucuria de a trăi în secolul tehnologiei. Descoperă cupe menstruale de la brandul danez FemiEko și celelalte soluții noi pentru femei moderne.

DISTRIBUIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește mai mult

Combo

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Mega Abundent

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Extra Abundent

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Super Abundent

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Abundent

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Moderat

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Lejer

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU: