Suntem femei și știm foarte bine cum stau lucrurile în perioada menstruației, când durerile, crampele și balonarea ne pot strica buna dispoziție și ne pot împiedica să facem lucrurile pe care ni le dorim. Menstruația nu ar trebui să fie pentru niciuna dintre noi o perioadă dificilă. Să nu ne gândim la acea săptămâna ca la o povară, ci să reușim să ne ducem la bun sfârșit planurile, să mergem la job, să ne vedem cu prietenii, să ne bucurăm de familie. Dar cum putem face toate aceste lucruri când durerile menstruale ne acaparează sau când fluxul menstrual este mult prea abundent și există teama de pătare în orice moment?
În acest articol ne-am propus să-ți venim în ajutor prezentându-ți mai multe
remedii pentru crampele menstruale, pentru a face față cu ușurință acestei perioade.
Află totul despre combaterea menstruației abundente și despre utilizarea produselor de igiena intimă potrivite pentru fluxul tău menstrual. Dar și care este legătura dintre
cupa menstruală și durerile menstruale și cum le poți calma.
Calmarea durerilor menstruale
Durerile menstruale afectează foarte multe femei, iar primul gând pentru calmarea lor este să administrezi analgezice, care să combată durerea. La unele persoane acestea pot funcționa, la altele nu. Însă în general durerea este eliminată doar pe moment. O soluție eficientă pentru calmarea durerilor la menstruație poate fi cupa menstruală. Creată de specialiștii Femi.Eko pentru a oferi un confort sporit fiecărei femei, aceasta te poate ajuta și în diminuarea durerilor. Multe femei care au folosit cupe menstruale au raportat mai puține dureri menstruale. Cupa menstruală este un dispozitiv medicinal care face presiune pe mușchii uterini, care sunt răspunzători pentru crampe. Faptul că nu permite mușchilor să se contracte atât de mult se traduce prin dureri menstruale mai puține și de intensitate mult mai redusă.
Combaterea menstruației abundente
Menstruația abundentă vine cu o grijă în plus în acele zile ale lunii, asta pentru că te temi în permanență să nu cumva să te pătezi. Pentru a evita orice problemă de acest fel, este esențial să știi exact ce articole menstruale ți se potrivesc. Reglarea ciclului menstrual, respectiv a fluxului menstrual, poate dura ceva timp, după naștere, de exemplu. Tocmai de aceea, la Femi.Eko vei găsi produse de igienă intimă special create pentru diferite fluxuri, inclusiv cel “super-heavy”.
Mișcarea înaintea și în timpul perioadei menstruale
Sănătatea înseamnă mișcare, motiv pentru care te încurajăm să elimini sedentarismul din viața ta și să faci mișcare cât de mult poți. Și da, poți face sport chiar și la menstruație. Te va ajuta să te simți mai bine și să diminuezi eventualul disconfort în acele zile. Poți apela cu încredere la o cupă menstruală, cu ajutorul căreia să te bucuri de libertate de mișcare până la 12 ore, în funcție de fluxul tău menstrual. Riscul de a te păta este minim. În timpul menstruației poți să faci exerciții fizice chiar și la tine acasă, precum pilates sau yoga. Sau, de ce nu, poți ieși la o plimbare lungă în parc sau la o sesiune de alergare.
Evitarea anumitor alimente
Ai grijă ce mănânci în timpul menstruației. Evită pe cât posibil cafeaua și alimentele grase, căci îți vor intensifica durerile menstruale. Consumă fructe și legume, carne slabă și ceaiuri din plante.
Consumul ceaiurilor din plante
Că tot am pomenit de ceaiurile din plante, ele sunt ideale de consumat în perioada menstruației, pentru că îți pot ameliora din dureri. Bea ceai de mușețel, ceai de fructe de pădure, de iasomie. Și ceaiul de ghimbir, de exemplu, este excelent în timpul ciclului. Ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii care vor reduce din dureri.
Hidratarea
Pe lângă apă și ceai, consumă alimente care să te ajute să te hidratezi în perioada menstruală, precum supe calde.
Căldura
Sigur ai observat că atunci când îți este cald în zona abdomenului și a spatelui, durerile menstruale se diminuează. În acest sens, te pot ajuta compresele calde, precum un prosop ținut pe calorifer sau o sticlă umplută cu apă caldă. Pe termen lung, îți recomandăm să recurgi la o centură termică, pe care o vei putea lua cu tine și atunci când pleci de acasă.
Perioada menstruală nu trebuie să fie o povară pentru tine. Apelează la remediile de mai sus, care te vor ajuta să treci mai simplu peste cele câteva zile din lună, chiar și atunci când ai flux menstrual abundent sau dureri ce te împiedică să-ți duci la bun sfârșit din activitățile zilnice.