Transpirația inghinală (pubiană): de ce apare și cum se previne?

Transpirația inghinală (pubiană): de ce apare și cum se previne?

Transpirația inghinală face parte încă din categoria subiectelor tabu. Deși se discută destul de puțin despre ea, aceasta afectează numeroase femei și poate duce la momente destul de jenante. Pentru a o combate este important să știi totul despre transpirația pubiană: de ce apare și cum se previne. Când vorbim de transpirație în general, vorbim de un proces normal prin care corpul nostru își reglează temperatura. Îngrijorarea apare atunci când transpirația este produsă excesiv și duce la senzații de disconfort. Deși cel mai des transpirăm în zona axilelor, există persoane care se confruntă cu transpirație pubiană, din cauza glandelor sudoripare existente și în zona inghinală. Hormonii, metabolismul sau starea emoțională sunt doar câțiva dintre factorii care pot duce la apariția acesteia, care atunci când este produsă în exces este denumită, în termeni medicali, hiperhidroză. Dacă te-ai confruntat cu transpirația inghinală și te gândești ce ai putea face pentru a o preveni, trebuie să știi că există metode care te pot ajuta. De exemplu, să folosești doar lenjerie intimă confecționată din 100% materiale naturale. Îți recomandăm să alegi chiloții menstruali de la Femi.Eko, potriviți atât pentru acea perioadă a lunii, cât și pentru transpirația pubiană.

Cauze ale transpirației excesive în zona inghinală

Pentru a înțelege mai bine ce se întâmplă cu corpul tău atunci când apare transpirația inghinală e important să știi care sunt cauzele care duc la apariția ei. Glandele sudoripare din acea zonă a corpului devin hiperactive și provoacă transpirație în exces în anumite situații precum:

Exercițiile fizice intense

Sportul intens te face să transpiri în general, iar acest lucru se poate întâmpla și pe toată suprafața corpului. Iar dacă alergi sau îți antrenezi mușchii picioarelor la sală, de exemplu, partea inferioară va produce mai multă sudoare, inclusiv în zona inghinală.

Părul pubian

Existența părului pubian favorizează apariția bacteriile și senzația de umezeală, motiv pentru care atunci când glandele secretă transpirație în zona inghinală există mari șanse să resimți disconfort sporit, mâncărime și miros urât.

Lenjerie intimă inadecvată

Lenjeria intimă este esențială pentru confortul fiecărei femei, în orice zi din lună. Pentru a te simți protejată și a evita neplăceri provocate de mirosuri neplăcute sau mâncărimi, îți recomandăm să eviți chiloții realizați din țesături sintetice, care nu lasă pielea să respire. Mai mult, acestea rețin umezeala și amplifică senzația de căldură, astfel că transpirația inghinală devine o corvoadă. Alege întotdeauna lenjerie din materiale naturale, care pot absorbi și elimina umezeala.

Menopauza

Nivelurile hormonale în schimbare la femeile cu vârsta de peste 45 de ani provoacă adesea bufeuri, care pot duce la transpirație puternică, chiar și în zona inghinală.

Anxietate sau stres

Dacă transpiri mult și în toate zonele corpului, poate fi din cauza anxietății și stresului.

Diabet

Diabetul poate face ca nivelul de glucoză să se schimbe brusc, ceea ce, la rândul său, poate provoca transpirație excesivă atât la bărbați, cât și la femei.

Obezitate

Persoanele care se confruntă cu această problemă sunt predispuse la a se confrunta cu transpirația inghinală.

Soluții pentru transpirația inghinală

Deși transpirația pubiană reprezintă o problemă ce îți poate da mari bătăi de cap - disconfort sporit, senzație de umezeală și mirosuri neplăcute - nu te îngrijora! Există soluții la care poți să apelezi, cum ar fi schimbări majore în stilul tău de viață (dietă echilibrată, mai puțin stres, înlocuirea lenjeriei intime cu una din materiale 100% naturale) sau anumite tratamente, dar doar după un control medical de specialitate. Ce poți face imediat pentru a preveni transpirația pubiană? Să îți înlocuiești lenjeria intimă sintetică și să optezi, în schimb, pentru produse prietenoase cu umezeala. Adică țesături 100% naturale, care permit pielii să respire și care au capacitatea de a absorbi și elimina transpirația și eventualele mirosuri neplăcute. În acest sens, specialiștii Femi.Eko au dezvoltat modele de chiloți pe care îi poți utiliza atât pentru menstruație, cât și pentru transpirația din zona intimă. De exemplu, chiloții menstruali Ida au o zonă absorbantă din bumbac organic, pentru o protecție fără PFA sau alte chimicale dăunătoare. Cele 4 straturi diferite de material protector îi fac extrem de eficienți și în cazul transpirației inghinale. Vei uita de senzația neplăcută de umezeală și, în plus, nu vei mai avea stresul mirosului neplăcut. Te vei simți protejată și în siguranță încă de la prima purtare. Dacă faci sport constant, venim în întâmpinarea ta cu cel mai nou produs creat specialiștii Femi.Eko, colanții menstruali Victoria. Aceștia au fost atent realizați pentru a oferi o protecție eficientă de până la 12 ore la menstruație. Dar pe lângă asta, datorită materialului protector din 4 straturi, sunt ideali împotriva oricărui tip de scurgeri. Îi poți folosi și dacă ai incontinență urinară, secreții abundente sau transpirație pubiană. Și modelul de chiloți Nanna oferă un grad înalt de confort la utilizarea zilnică pentru secreții vaginale sau transpirație inghinală.

Când trebuie sa mergi la medic

Primul pas este să-ți schimbi stilul de viață, adică să renunți la alimente nesănătoase, să elimini sedentarismul și stresul din viața ta și să ai o igienă intimă foarte bună. Dacă totuși transpirația inghinală excesivă persistă, este recomandat să te adresezi unui medic specialist.
Înapoi la blog