Soluții pentru durerile menstruale: cum să scapi de disconfort și să te simți excelent în timpul menstruației

Suntem femei, însă suntem diferite. Fiecare își cunoaște corpul, nevoile și dorințele, iar cum menstruația este parte din viața noastră și nu ar trebui să fie un subiect tabu, noi, femeile care reprezentăm brandul de produse menstruale reutilizabile Femi.Eko, ne dorim să împărtășim cu tine experiențe, soluții și alternative menite să te ajute să faci din perioada ciclului menstrual una normală.

Vrem să te bucuri de toate activitățile care îți fac plăcere, să te vezi cu prietenii, să socializezi, să faci sport, să mergi la plajă. Însă durerile menstruale reprezintă principala cauză a disconfortului la menstruație. Unele persoane le resimt în mod sever, în timp ce pentru alte femei acestea sunt inexistente. Totul ține de organism. Dacă faci parte din categoria celor pentru care durerile menstruale sunt un chin în fiecare lună, vrem să-ți venim în ajutor cu câteva informații și soluții utile. Pe toate le vei regăsi în acest articol.

Tot ce trebuie să știi despre menstruație

Ciclul menstrual poate fi o perioadă dificilă pentru multe femei, din cauza crampelor menstruale care pot apărea înainte sau în timpul menstruației. Aceste dureri pot varia de la ușoare la intense și pot afecta în mod semnificativ calitatea vieții. Totuși, trebuie să știi că le poți ține în frâu și te poți bucura de viață chiar și în acele zile ale lunii.

Prima menstruație sau menarha – așa cum este denumită în limbaj medical – are loc în jurul vârstei de 10 ani. În funcție de organism, poate apărea mai devreme sau mai târziu, până la 12-13 ani. E foarte important să știi că menstruația este semnul că ești o femeie sănătoasă din punct de vedere al sistemului tău reproducător.

Atunci când te afli la menstruație, corpul tău trece printr-o serie de schimbări care încep încă de dinainte de a apărea sângerarea. Altfel spus, el se pregătește pentru o eventuală sarcină, căci va începe ovulația. În cazul în care ovulul nu este fecundat, atunci apare menstruația. Acest proces se repetă lunar, iar perioada de eliminare a sângelui menstrual variază de la 3 până la 7 zile.

În timpul menstruației, cantitatea de sânge eliminată poate să fie abundentă, moderată sau lejeră. Acest aspect ne-a determinat să realizăm și chiloții menstruali reutilizabili, disponibili într-o varietate de modele și cu grad de absorbție diferit, ținând cont de toate fluxurile menstruale. Găsești în magazinul online întreaga gamă de chiloți menstruali Femi.Eko, care te protejează până la 12 ore fără scurgeri și fără mirosuri neplăcute, oferindu-ți un confort sporit și libertate de mișcare pentru toate activitățile tale.

Care sunt principalele cauze ale durerilor menstruale

Crampele menstruale ușoare și durerile suportabile în partea inferioară a spatelui sunt normale înainte sângerare și în primele zile ale menstruației. Acestea apar în momentul în care uterul se contractă. Unele femei resimt foarte puțin, spre deloc, aceste dureri menstruale, în timp altele simt un real disconfort.

Alte simptome comune ale menstruației

Pe lângă durerile în partea inferioară a abdomenului și în zona de jos spatelui, în timpul menstruației femeile se mai pot confrunta și cu alte simptome, precum: stare de oboseală, balonare, diaree și greață. De asemenea, durerea la nivelul sânilor înainte de prima zi de sângerare este un simptom specific menstruației. Intensitatea acestor simptome diferă de la femeie la femeie, însă dacă le resimți puternic în fiecare lună și te afli în imposibilitatea de a-ți desfășura activitățile zilnice de orice fel, îți recomandăm să te adresezi medicului ginecolog pentru un control amănunțit.

Cum să-ți menții igiena intimă în timpul ciclului menstrual

Menstruația este un lucru cât se poate de normal, sângele eliminat nu este murdar și nu ar trebui să te rușinezi de corpul tău în perioada în care te afli la ciclu. În ceea ce privește igiena intimă, îți recomandăm:

 • să speli zona intimă dimineața și seara și de preferat după ce folosești toaleta, doar cu apă și cu un săpun cu PH neutru.
 • Să nu folosești geluri de duș sau geluri intime parfumate, căci poți distruge flora vaginală.
 • Să utilizezi produse menstruale realizate din materiale 100% naturale: chiloți menstruali sau absorbante reutilizabile Femi.Eko – în locul absorbantelor clasice, o cupă menstruală sau un disc menstrual realizat de specialiștii noștri – în loc de tampoane de unică folosință.

Tehnici de relaxare și alte sfaturi utile pentru combaterea durerilor menstruale

În decursul vieții, o femeie petrece echivalentul a aproximativ 10 ani la menstruație. Imaginează-ți că, adunat, timp de un deceniu te vei confrunta cu disconfort și cu dureri menstruale. Sună cumplit, așa e! Ce e de făcut pentru a diminua crampele, pentru a te simți protejată și pentru a-ți reda pofta de viață în acele zile din lună? Există soluții și alternative de care te poți folosi pentru a te simți mai bine în timpul ciclului menstrual.

Am strâns laolaltă câteva recomandări pentru a face față mai bine perioadei ciclului lunar, în cazul în care și pe tine te “sâcâie” durerile menstruale:

 • Aplică local (pe burtă și la spate) comprese calde. Căldura va diminua durerile.
 • Fă-ți băi calde seara, înainte de culcare. Atenție! Nu folosi apă fierbinte, căci este contraindicat.
 • Masează abdomenul și spatele cu mișcări ușoare
 • Fă sport înainte și în timpul menstruației (alergare ușoară, mers în natură, exerciții de pilates)
 • Încearcă yoga. Îți recomandăm:

→ Poziția cobrei (Bhujangasana): Această poziție întinde mușchii abdomenului, ceea ce poate ajuta la ameliorarea crampelor menstruale.

→ Poziția peștelui (Matsyasana): lucrează partea inferioară a spatelui și este o poziție care poate reduce durerile din timpul ciclului menstrual.

→ Poziția cizmarului (Baddha Konasana): Această poziție ajută la deschiderea regiunii pelvine și poate fi deosebit de utilă în timpul menstruației.

→ Poziția capului către genunchi (Janu Sirsasana): Această poziție poate ajuta la ameliorarea disconfortului menstrual ușor.

 • Evită să consumi alimente grase și sărate
 • Înlocuiește cafeaua cu ceaiul
 • Hidratează-te (consumă multe lichide: apă, ceaiuri, supe calde)
 • Odihnește-te suficient

Combate durerile menstruale, bucură-te de activitățile tale preferate, de timpul petrecut cu cei dragi și de tot confortul pe care produsele menstruale inovatoare create de specialiștii noștri ți le oferă. Noi, femeile Femi.Eko, avem un îndemn: “Nu-ți pune viața pe pauză în timpul menstruației!”

DISTRIBUIE

Un răspuns

 1. dragelor, felicitari pentru initiativa asta superba si pentru cat de diverse si voluptuoase sunt corpurile femeilor alese pentru reclama de voi!
  Oare ati scris ca simplul fapt ca femeile schimba produsele menstruale standard, pline de disruptori hormonali pe produse menstruale eco poate uce le reducerea fluxului menstrual si mai putin dureri ? Voi scrie mai multe despre asta si as vrea sa pun link si catre voi si voi catre noi.

  Avem in romana o resursa extraordinara de urmarire a ciclulul menstrual pentru sanatate si putere in corp de femeie – pe Sori cu Luna, Luna rosie. Ar fi minunat sa o includeti ca link si la voi undeva, stiu ca ati scris pe insta la un moment dat.
  Aici descriere si imagini din interior. https://soriculuna.ro/product/lunarosie/

  Avem o resursa similara si pentru fete de 13 + ani, agenda jurnal Firul Rosu care sustine fetele sa si traiasca armonios ciclul menstrual – merge minunat cu produsele eco pe care le promova si noi!
  Firul Rosu aici https://soriculuna.ro/product/firulrosu

  link catre site Sori cu Luna https://soriculuna.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește mai mult

Combo

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Mega Abundent

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Extra Abundent

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Super Abundent

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Abundent

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Moderat

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Lejer

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU: