Discul menstrual - ce trebuie să știi înainte să îl încerci

Discul menstrual - ce trebuie să știi înainte să îl încerci

Dacă despre cupele menstruale, informațiile disponibile sunt din ce în ce mai multe, în cazul discului menstrual, situația stă un pic altfel. Sunt femei care se întreabă: “Este discul menstrual produsul pe care l-am așteptat?”, iar pentru acestea, dar și pentru cele care vor să afle mai multe despre noul nostru produs lansat exclusiv de Femi.Eko®, am creat materialul de față. În acest articol vei afla:
  • Care este diferența dintre discul menstrual Femi.Eko® și cupa menstruală
  • Cum introduci și cum scoți discul menstrual
  • Cum reutilizezi în siguranță discul menstrual
  • Ce beneficii ai când folosești discul menstrual
  • Dezavantaje și atenționări

Care este diferența dintre discul menstrual Femi.Eko® și cupa menstruală?

Chiar și numele celor două produse ne indica diferența majoră de design. Cupa are acea formă conică, precum o cană, în timp ce discul este similar cu o diafragmă. Designul nu este singurul care le deosebește. Poziționarea este și ea diferită. În timp ce cupa menstruală este împinsă nu foarte sus în vagin, unde va crea vidul specific, discul menstrual trebuie orientat cât mai sus. El rămâne deschis precum un cerc, ce se sprijină pe osul pubian. Iată o altă diferență importantă mai ales pentru femeile care au avut o reținere față de cupa menstruală, tocmai pentru că au auzit de vidul său specific. Discul menstrual NU face vid. Marginea sa este un pic mai groasă pentru a permite să se poziționeze fix și să rămână deschis, în forma corectă, colectând sângele menstrual. Care este diferența dintre discul menstrual Femi.Eko® și cupa menstruală

Cum introduci și cum scoți discul menstrual?

Când vorbim despre un disc menstrual vorbim despre un produs intim reutilizabil. El va fi inserat în corp, la fel ca tampoanele sau cupele menstruale. Specific acestui produs cu adevărat inovator este că se va poziționa pe diagonala canalului vaginal, colectând menstruația mult mai sus. În mod normal tampoanele sau cupele menstruale sunt introduse drept. Ele ocupă loc în vagin, iar din acest motiv este total contraindicat să faci sex când porți aceste produse.

Discul menstrual în schimb stă deschis precum un cerc care se sprijină pe osul pubian. Tocmai din acest motiv poate fi purtat în timp ce faci sex (nu ocupă loc în vagin!).

Pentru a insera discul menstrual corect urmează pașii de mai jos: PASUL 1: Igiena este importantă de fiecare dată când vorbim despre zonele genitale și nu numai! Așadar, spală bine mâinile înainte de a utiliza discul. PASUL 2: Pliază pe jumătate Discul Menstrual Femi.Eko®. Dacă este prima dată când folosești un disc, te va ajuta să respiri. Conștientizează că e normal să îi dai timp corpului tău să se obișnuiască cu un nou produs. PASUL 3: Ține discul strâns între degetul mare și arătător. Odată ce treci de intrarea în vagin continuă să împingi discul (ținându-l în continuare strâns). Înclină-l spre coccis. Discul se va amplasa în spatele osului pubian (schema de mai jos va clarifica lucrurile). Discul se va amplasa în spatele osului pubian Odată ce ai poziționat discul corect (nu îl simți, nu te jenează) îl vei putea menține în interior până la maximum 12 ore, în funcție de flux. Îți recomandăm să îți setezi un reminder în cazul în care crezi că vei uita că porți discul (da, e foarte ușor să uiți de el, vei vedea:). Ca în cazul oricărui produs de igienă menstruală, purtarea îndelungată, peste 12 ore, nu este recomandată. Motivele țin de igienă, nu de capacitatea de a colecta sângele. Deși discurile menstruale nu au fost asociate cu sindromul șocului toxic, totuși, ca în cazul oricărui alt produs menstrual, este indicat să păstrezi o conduită corectă în utilizare.

Cum știi că discul menstrual este plin?

Exact ca și în cazul cupei menstruale, vei învăța să recunoști semnele care îți indică acest lucru. Spotting-ul, senzația de plin ori nevoia de a urina frecvent, pot indica că este momentul să golești discul menstrual. Recomandăm când încă înveți cum să folosești corect produsul, să ai un back-up pentru protecție (poți alege o pereche de chiloți cu absorbție moderată sau un absorbant S)

Când este momentul să scoți discul menstrual urmează acești pași:

PASUL 1: Pentru a scoate discul, alege un moment când simți că ești relaxată. Nu uita: discul nu are unde să se piardă. Vei reuși să îl scoți! Introdu degetul în vagin și caută, apoi apucă inelul special al discului. Prinde inelul și trage discul afară. Fiindcă discurile se poziționează diferit, poți trage cu blândețe, fără a te teme de acel vid specific cupelor. Dacă nu reușești să ajungi la disc, folosește mușchii pentru a-l împinge. Exact cum ai face în cazul în care ai merge la baie. PASUL 2: Golește discul (recomandăm să faci asta la duș sau deasupra toaletei pentru că este posibil să răstorni sângele colectat). Clătește-l foarte bine și spală-l cu săpun neutru. Apoi ești gata să îl folosești din nou. PASUL 3: Când ciclul se termină, spală discul, sterilizează-l și depozitează-l în săculețul special Femi.Eko® primit la comanda ta.

Cum reutilizezi în siguranță discul menstrual

Este important să știi că discul menstrual Femi.Eko® trebuie sterilizat la începutul și finalul fiecărei menstruație. Poți steriliza discul fierbându-l în apă timp de 10 minute, dar nu mai mult de 20 de minute. Asigură-te că discul rămâne sub apă în timpul fierberii! Dacă nu este prima dată când folosești discul menstrual în timpul menstruației (și l-ai sterilizat deja la început), îl poți dezinfecta (cu un gel dezinfectant recomandat pentru îngrijirea intimă). Poți și să folosești un șervețel dezinfectant, dar acesta trebuie să aibă neapărat indicația pentru folosire intimă. Altfel riști să iriți mucoasa vaginală introducând în corp substanțe chimice. Deci:
  • Sterilizează mereu discul la începutul și finalul menstruației
  • Depozitează discul menstrual în săculețul său sau într-un loc ferit unde nu există riscul să se contamineze cu parfumuri, creme sau alte substanțe chimice
  • NU folosi pentru curățare dezinfectanți sau săpunuri care nu sunt destinați zonei intime

Ce beneficii ai când folosești discul menstrual

Lista beneficiilor pe care le oferă un disc menstrual nu este deloc mică! Este motivul pentru care deși a apărut relativ recent, acest produs se bucură deja de popularitate. De altfel, a fost unul dintre cele mai așteptate produse, pe care utilizatoarele noastre ni l-au solicitat în repetate rânduri! Unul dintre motivele pentru care femeile iubesc discul menstrual se referă la libertatea pe care o simt datorită lui. Discul elimină disconfortul cauzat de purtarea unui absorbant, fiindcă nu are niciun fel de plastic în compoziția sa, nu foșnește, nu se lipește de părul pubian, nu miroase și nici nu permite formarea vreunui miros. În plus de asta:
  • Poate fi purtat până la 12 ore (ceea ce înseamnă că poți petrece o zi de menstruație verificând doar de 2 ori pe zi că e totul în regulă)
  • Este potrivit pentru toate tipurile de cervix
  • Oferă protecție indiferent de flux
  • Refolosibil până la 5 ani
  • Poți face sex în timp ce îl porți
  • Poate fi purtat dacă ai un dispozitiv intrauterin
  • Împiedică dezvoltarea bacteriilor și e ușor de purtat
  • Eco-friendly și sustenabil

Este acesta produsul perfect?

Pentru femeile care vor confort, libertate totală de mișcare, să nu mai fie dependente de a plăti lunar pentru igiena menstruală, acest produs este foarte aproape de perfecțiune. În plus de asta, să nu uităm de faptul că, folosindu-l, împiedici formarea munților de deșeuri și protejezi cu adevărat mediul! Însă, discul menstrual are și câteva minusuri de care e bine să fii conștientă. Printre ele:
  • Nu este indicat adolescentelor (fetelor la primele menstruații)
  • Atunci când îl scoți te poți păta DACĂ nu ești deasupra toaletei sau la duș
  • Discurile se pot goli singure când folosești toaleta (conținutul lor ajungând în toaletă, odată cu urina). Acest fenomen se numește auto-dumping. După ce asta se întâmplă se poate să fie nevoie să repoziționezi discul menstrual.
  • Auto-dumpingul nu este obligatoriu (unele femei îl experimentează uneori, în timp ce altele deloc - de asemenea, pentru unele femei, discul se repoziționează singur, în timp ce altele trebuie să îl repoziționeze după auto-dumping)

Ce ar mai trebui să știi de asemenea este că:

  • Nu recomandăm utilizarea discului Femi.Eko® mai mult de 12 ore.
  • Nu ar trebui să utilizezi substanțe chimice nocive pentru a curăța discul menstrual, cum ar fi oțet, ulei de arbore de ceai, săpun anti-bacterian, igienizante pentru mâini obișnuite, peroxid de hidrogen și alte remedii casnice.
  • Dacă ai febră sau senzație de greață asociate cu utilizarea sa, nu mai trebuie să folosești discul menstrual
Nu utiliza Discul menstrual Femi.Eko® dacă suferi de o infecție bacteriană sau de candidoză și înlocuiește-l de îndată dacă: - l-ai folosit în timp ce ai avut candidoză sau o infecție vaginală descoperite ulterior - l-ai scăpat în toaletă - observi o peliculă lipicioasă sau pudră deasupra sa. Ar trebui să discuți despre utilizarea discului cu medicul tău dacă:
  • ai avut STS
  • ai trecut recent printr-o intervenție chirurgicală ginecologică, ai născut sau ai avut un avort spontan
  • ai o infecție vaginală
  • nu ai avut niciodată relații sexuale și te îngrijorează menținerea intactă a himenului
Ca să concluzionăm: Discul menstrual are, la fel ca și cupa menstruală, potențialul să îți schimbe viața cu adevărat. Pe lângă că te poate ajuta să faci economii importante, salvând sumele pentru 300 de tampoane/absorbante/an, discul menstrual este o soluție confortabilă, modernă, discretă și de încredere. Nu va ști nimeni că îl porți, nu vei fi nevoită să alergi la baie ca să tot controlezi dacă te-ai pătat. Astfel că vei observa că ești mai încrezătoare, mai stăpână pe tine, liberă și independentă. Te vei simți protejată și curată, nu vei avea parte de mirosuri neplăcute și scurgeri iar menstruația va deveni, din acea perioadă de care te temi, o altă parte din viața ta, care te face cu adevărat specială și puternică. Ești pregătită să încerci discul menstrual? Comandă-l de AICI. galerie disc menstrual
Înapoi la blog