Ce este clitorisul? Uite micul ghid spre marele adevăr din spatele lui!

Ce este clitorisul? Uite micul ghid spre marele adevăr din spatele lui!

AHA! Cred că e aici, l-am mai găsit înainte, tot pe aici trebuie să fie…sau alte definiții despre organul care este foarte popular, dar nimeni nu-l cunoaște cu adevărat.

Nu îți face griji, la FemiEko ești într-un spațiu șigur și liber de a descoperi, în care nu numai că îți vom arăta calea necunoscută spre clitoris, dar vei vedea cât de măreț este de fapt un organ atât de mic. La propriu, dar și la figurat.

Totusi, înainte să-l găsești, te-ai gândit oare…

1. Ce e clitorisul ?

La începutul dezvoltării fătului, clitorisul și penisul sunt practic aceeași structură. La aproximativ 6 săptămâni de la fecundare, în funcție de sexul copilului, această structură începe să se diferențieze. Astfel, clitorisul devine clitoris sau penis, determinând identitatea sexuală a individului.

Acesta este una dintre cele mai importante părți genitale feminine și are un singur rol– plăcerea feminină, ca urmare a excitării exercitate în zona erogenă feminină. Este un organ care arată puterea feminină despre care nu prea s-a discutat, ca urmare a taboo-urilor și lipsei de educație genitală și sexuală, dar de aceea, suntem noi aici.

Clitorisul determină atât plăcerea exercitată extern, prin atingere, dar și intern prin presiunea exercitată în timpul actului sexual. Clitorisul este responsabil de orgasm, fie el intern sau extern. Ba mai mult, clitorisul are erecție și o poate exercita atunci câmd este stimulat, dar și în timpul somnului- Tu ai fost trezită de o încordare genitală vreodată? Aceea era erecția clitorisului tău, poate stimulată de un vis umed.

2. Unde este clitorisul?

Acum că am făcut puțină lumină, hai să observăm situația… Clitorisul se găsește în partea superioară a vulvei, iar dacă nu-l vezi încă, să știi că ar putea fi acoperit de un strat subțire de piele care se numește capișon clitoridian. Însă, dacă ai nevoie de mai multe detalii, urmărește punctul în care se întâlnesc labiile interioare și observă cu o oglindă sau efectiv testează până îi vei simți puterea. Dacă ai nevoie de ajutor poți vorbi cu partenerul tău, o prietenă sau cu oricine te simți confortabilă!

După cum observa în imagine, clitorisul este zona care acoperă organul genital feminin. Atenție! A nu se confunda Vulva cu Vaginul, vaginul se află la interior, vulva este zona exterioară, care se extinde la interior, dar care nu face parte din sistemul reproductiv feminin.

 class=

3. De ce se ascunde clitorisul?

Așa cum am menționat, clitorisul este protejat de capișonul clitoridian. De ce? Hai să facem un exercițiu de imaginație: clitorisul are peste 15.000 de terminații nervoase, gândește-te că toate aceste terminații nervoase se freacă de țesătura hainelor tale tot timpul. Pare neplăcut, așa-i? Gluga clitoridiană există pentru a proteja acest țesut sensibil de stimularea excesivă și de iritanții externi.

Aceste terminații sunt responsabile de excitare și inclusiv orgasm. Sigur ați auzit de masturbare - stimularea prin atingere repetată- sau de sexul oral sau cunnilingul - stimularea prin care partenerul își folosește limba în zona vulvei, și mai exact pe clitoris-, ambele tehnici pot duce la orgasme extrem de puternice și mult mai rapide decât un orgasm intern de acceași intensitate prin stimulare sexuală normală. Dar oare de ce? Pentru că majoritatea terminațiilor se află spre înspre exterior, iar orgasmul intern este activat prin stimularea piciorușelor clitorisului, ceea ce de multe ori este imposibil sau greu de atins la interior. Astfel, dacă ești o femeie care ajunge greu la orgasm, stimularea repetată a clitorisului îi poate stimula terminațiile și eventual, îți poate oferi plăceri mai dese.

4. Cum îmbunătățești stimularea?

Don't be so shy! Am spart deja acest subiect tabu în articolul despre masturbare, iar acum doar mai revenim cu cateva sfaturi. Înainte să te atingi de această parte (a articolului), te rugăm, spală-ți bine mâinile și nu te rușina!

Primul pas…preludiul. Indiferent că ești singură sau cu partenerul, fii sigură ca ești excitată, care să producă o lubrifiere naturală și trezirea simțurilor. Îți poți cumpăra totuși un lubrifiant, pentru că poate crește plăcerea și poate preveni potențialul disconfort cauzat de atingere repetată.

Și mai apoi explorează-ți corpul pentru a înțelege cel mai bun mod în care poți obține cea mai mare plăcere. Poți încerca diferite tehnici pentru a pune presiune sau diferite mișcări pentru a vedea ce funcționează pentru corpul tău.

…pentru alte variante, poți încerca jucăriile sexuale, deoarece sunt o modalitate excelentă de a-ți stimula clitorisul.

5. Poate fi afectat clitorisul?

Da. Clitorisul tău poate fi afectat. Trebuie să ai grijă la zona intimă, deoarece stimularea sexuală dură poate duce la dureri. Dacă observi mancărimi sau durere la nivelul clitorisului, ar putea fi o idee bună să consultați medicul ginecolog.

De asemenea, poți avea alergii la lucruri precum prezervative, jucării sexuale, produse de igienă feminină, mai ales cele cu mirosuri puternice, cum ar fi spray-urile sau deodorantele și dușurile vaginale.

Totuși există o afecțiune care îți poate afecta clitorisul și anume clitoromegalia. Ce înseamnă? Clitorisul poate fi mai mare decât în mod normal, deoarece ai fost expusă la prea mulți androgeni (hormoni sexuali, cum ar fi testosteronul).

Așa că, încearcă să fii deschisă în ați accepta corpul și de a-l explora. Stigmatizarea subiectelor despre sex și plăcere trebuie să dispară. Tu ce zici? Cât de deschisă ești să te descoperi?

Surse

https://flo.health/menstrual-cycle/teens/clitoris-explained
https://www.webmd.com/women/anatomy-function-care-conditions-clitoris https://www.health.com/mind-body/10-things-you-never-knew-about-the-clitoris https://www.healthline.com/health/womens-health/clitoral-hood
https://www.naturalcycles.com/cyclematters/5-facts-about-the-clitoris

Poze

https://en.wikipedia.org/wiki/Crus_of_clitoris

Înapoi la blog