Sustenabilitate

„Nu moștenim pământul de la strămoșii noștri, ci îl împrumutăm de la copiii noștri”.

Brandul Femi.Eko își dorește să inspire ideea unui corp sănătos și o planetă fericită. Acest lucru ne ghidează în tot ceea ce facem, producem și transmitem. Dezvoltăm produse durabile pentru o purtare confortabilă și protecție superioară la oricare tip de scurgeri.

Ne străduim să ne îmbunătățim practicile de afaceri, având grijă la nevoile femeilor, și protejând în același timp planeta noastră. Ne străduim să producem mai puține deșeuri și promovăm o politică de „reducere și refolosire”, de la ambalaje și până la produse.

Grijă pentru tine, grijă pentru planetă

Ne îndeplinim promisiunea și ne propunem o linie de producție curată și durabilă.

Întrucât resursele sunt limitate, suntem conștienți că ar trebui să le folosim cu înțelepciune și de aceea avem grijă la fiecare pas pe care îl facem în călătoria noastră: de la materii prime, producție, transport, distribuție, până la consumatorul final și la “durata de viață” a fiecărui produs. Pentru noi, acest lucru înseamnă să ne punem la îndoială toate acțiunile și să ne întrebăm la fiecare pas: "Este acest lucru cu adevărat necesar? Cine va fi afectat de aceasta și când?".

Alternative pentru o perioadă fără chimicale

Scopul nostru este de a proteja sănătatea femeilor prin alegerea unor materiale care nu sunt toxice și care țin cont de anatomia corpului feminin și de sensibilitatea zonei intime.

De la cupe, discuri și până la lenjerie intimă, testăm și selectăm pentru producția noastră doar facilități aprobate din punct de vedere medical. Toate produsele Femi.Eko sunt testate și certificate în conformitate cu calitatea pe care v-o promitem.

Produsele Femi.Eko reprezintă soluții moderne create pentru protecție în timpul menstruației, inclusiv a altor scurgeri specifice corpului feminin. Acestea nu perturbă echilibrul natural din zona intimă și nu afectează echilibrul florei vaginale și al sistemului reproducător, fiind o soluție sănătoasă atât pentru femei, cât și pentru adolescente.

Tehnologie patentată cu cânepă cu impact ecologic ridicat

Tehnologia noastră patentată se bazează pe straturi protectoare formate din fibră de cânepă în combinație cu bumbac organic și alte țesături naturale. De ce cânepă? Pentru că este biodegradabilă, sănătoasă pentru corpul uman și sustenabilă pentru planetă. Cânepa este cel mai sustenabil material, de la producție până la purtare: restructurează solul, este CO2 negativă și nu are nevoie de atât de multă apă pentru creștere, are perioade scurte de cultură - doar 3 luni - și nu necesită pesticide sau alte procese chimice pentru cultivare și producție. Atunci când este purtată, are numeroase proprietăți benefice pentru echilibrul intim: este absorbantă, antibacteriană, hipoalergenică, reglează umiditatea, anti mirosuri, termoregulatoare, respirabilă, durabilă, fără chimicale, biodegradabilă și sustenabilă, fiind denumită și "lână vegană".

Piața pentru producția de textile din cânepă crește considerabil în fiecare an și, potrivit statisticilor, devine unul dintre cele mai importante materiale ale viitorului (cu o creștere semnificativă de 37,9% CAGR până în 2027*). Marile branduri de modă produc deja textile din cânepă și le promovează ca făcând parte din mișcarea brandurilor în zona "verde".

PRODUCȚIE CONTROLATĂ

Ne selectăm cu atenție partenerii și suntem în permanență în căutarea furnizorilor cu certificări sustenabile, încercând în același timp să susținem cât mai mult posibil liniile de producție locale.

Unele dintre produsele noastre sunt produse în Asia, altele sunt produse în Europa, iar acest lucru îl veți găsi întotdeauna pe cutie sau pe produsul în sine, fiind urmăribile și transparente.

Toate procesele noastre de producție sunt concepute și selectate pentru a reduce amprenta ecologică și consumul de energie. Alegem facilități de producție care au sisteme integrate de tratare a apei, își controlează emisiile de gaze și folosesc biomasa pentru a produce apă caldă și căldură. De asemenea, atunci când vorbim despre furnizori și parteneri, căutăm orice energie reutilizabilă, care folosesc panouri solare și chiar mașini electrice.

Un alt factor important este utilizarea de materiale organice care nu poluează solul, apa și oamenii care lucrează cu ele.

Folosim țesături reciclate în multe dintre colecțiile noastre pentru a susține un ciclu reutilizabil al resurselor noastre - de

exemplu, colecțiile de costume de baie. Femi.Eko își va extinde în mod constant gama de produse cu scopul de a satisface toate nevoile femeilor, dar având întotdeauna în vedere mereu factorul EKOlogic.

Transport

Avem mare grijă să asigurăm o comunicare sinceră și ne străduim nu numai să evităm ambalajele inutile, ci și să moderăm consumul de combustibil.

Produsele noastre sunt transportate în principal cu vaporul de la centrul nostru de producție din Asia sau pe cale terestră din Europa către depozitele noastre din Danemarca și România. Produsele noastre sunt transportate pe cale navală, terestră sau feroviară, mai degrabă decât pe cale aeriană.

Pentru livrările către clienți, folosim o combinație de transport terestru și aerian și lucrăm cu companii care stabilesc obiective de emisii.

Oferim opțiunea ca comenzile să fie livrate la puncte de preluare, mai degrabă decât direct la domiciliu, ceea ce reprezintă un mic pas în lupta împotriva emisiilor. Ba mai mult, oferim retur gratuit la punctele de colectare EasyBox by Sameday.

Ambalaje

Toate produsele noastre sunt ambalate în cutii FSC și nu au straturi de plastic, fiind complet reciclabile.

Lenjeria noastră intimă are o protecție igienică care este biodegradabilă și nu folosim etichete și inserții suplimentare.

Livrăm ambalajele noastre în pungi biodegradabile din amidon de porumb sau în ambalaje din carton FSC, care sunt reciclabile. Folosim etichete adezive pentru awb-uri, fără plicuri de plastic.

Pentru a evita deșeurile inutile de ambalaje, am venit cu o metodă inovatoare pentru a livra comenzile cu mai mult de 3 lenjerii de menstruație. Dacă alegi frumoasa noastră cutie Naked-Box, vom livra lenjeria intimă menstruală tip vrac, fără a fi nevoie să primești ambalaje individuale și identice, care ar fi ajuns la gunoi.

Impactul CO2

Doar trecând de la articole de unică folosință la articole reutilizabile, fiecare femeie poate reduce masiv producția de CO2 și deșeurile. De la materiile prime până la ciclul de viață al fiecărui produs, produsele reutilizabile reprezintă o alternativă viabilă pentru societatea modernă de combatere a poluării și a încălzirii globale.

Pentru că nu este suficient doar să gândim, ci trebuie să acționăm pozitiv, am încheiat un parteneriat cu Trees For the Future pentru a contribui activ la viitorul planetei noastre. Cu fiecare produs pe care îl cumpărați de la Femieko, se plantează un copac și se construiește o fermă pentru femei din Africa, astfel încât acestea să poată fi independente și să-și hrănească familiile.

EDUCAȚIE

O lume durabilă necesită acțiuni individuale și colective atât în comunitățile locale, cât și în cele globale. Considerăm că este responsabilitatea noastră să învățăm oamenii să respecte fragilitatea ecosistemelor noastre și să înțeleagă că acțiunile au consecințe și pot distruge sau construi un loc sigur pentru generațiile viitoare.

Dorim să mulțumim tuturor celor care participă activ la achiziționarea de produse reutilizabile și dorim să reamintim că achiziționarea conștientă, reutilizarea și chiar spălarea în apă rece, împreună cu alte haine sau uscarea pe sârmă pot reduce risipa de apă și energia.

Scopul nostru este de a crește gradul de conștientizare cu privire la această problemă modernă reală, informând oamenii, în special tinerii, că până și acțiunile mici pot avea un impact pozitiv asupra încălzirii globale, a poluării și a viitorului planetei noastre.

PERIOD POVERTY

Termenul englezesc Period Poverty definește o problemă globală care afectează persoanele care nu au acces la produsele sanitare, la educație, la facilități sau la gestionarea deșeurilor de care au nevoie pentru ciclul menstrual. Acest lucru poate cauza probleme de sănătate mintală și fizică, precum și stigmatizare și excluziune socială. Produsele menstruale sunt adesea considerate articole de lux și impozitate în consecință, ceea ce le face inaccesibile pentru adolescente și femei de toate vârstele. Unele locuri au adoptat legi pentru a oferi produse gratuite pentru perioada în școli sau închisori, dar trebuie depusă mai multă muncă în acest sens.

Încercând să creăm produse care să fie atât accesibile, cât și incluzive, dorim să punem capăt sărăciei menstruale și stigmatului menstrual, care este responsabil pentru multe probleme feminine, cum ar fi chiulul de la școală și de la serviciu sau chiar încrederea în sine.

Dar munca noastră nu se oprește aici. Am încheiat un parteneriat cu Better Vision to Africa, furnizând cupe menstruale, absorbante reutilizabile și lenjerie intimă menstruală, pentru activitățile lor de educare cu privire la sistemului reproductiv și de combatere a sărăcia menstruale în Africa.

Combo

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Mega Abundent

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Extra Abundent

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Super Abundent

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Abundent

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Moderat

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Lejer

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU: