Întrebări frecvente Chiloți Menstruali

Gama de chiloți menstruali Femi.Eko® este una largă, dedicată diferitelor nevoi de absorbție. Unele dintre colecțiile noastre (FRIDA, FREJA, SMILLA) pot reține până la 5 tampoane obișnuite de lichid (45 ml), dar colecția Luna păstrează până la 10 tampoane obișnuite de lichid (100 ml). Majoritatea chiloților pentru menstruație au o absorbție moderată (IDA, SANNE, SILKE, FLORA), ceea ce este ideal pentru o protecție de până la 8 ore, chiar dacă, în funcție de flux, puteți purta lenjeria până la 12 ore (medicii nu recomandă totuși o perioadă atât de lungă, deoarece este important să menții o igienă sigură). Diferența de protecție este dată de straturile de absorbție, care pot fi mai groase sau mai subțiri (cum ar fi Absorbția Light din colecția noastră Ella), și, de asemenea, este dată de zona de absorbție, care poate fi jumătate sau completă până la partea din spate a chilotului. 

Poți verifica schema Femi.Eko de niveluri de absorbție, care îți oferă informații aproximative cu privire la cât de mult pot absorbi nivelurile noastre în comparație cu alte produse pentru ciclu. Timpul de utilizare poate depinde de flux sau de nevoi. 

Chiloții menstruali Femi.Eko® sunt precum o lenjerie intimă obișnuită, doar că au 4 straturi extra în zona dintre picioare. 

Stratul superior, cel care intră în contact cu organele genitale, este realizat din bumbac organic, fără PFA sau pesticide, pentru a fi sigur pentru sistemul tău reproducător. 

Straturile din mijloc sunt super absorbante și antimicrobiene, iar ultimul este impermeabil pentru a bloca scurgerile.

Materialul principal a lenjeriei de corp depinde de model și de stil și este întotdeauna selectat cu grijă pentru a fi moale, confortabil și respirabil. 

Straturile nu pot fi simțite în timp ce le porți, astfel încât te vei putea bucura de activități normale fără stres. Nu vei simți diferența dintre lenjeria intimă normală și cea menstruală și vei uita pur și simplu de faptul că ești la ciclu. 

Lenjeria intimă menstruală este făcută să fie foarte absorbantă, datorită straturilor inovatoare de țesătură. Lenjeria noastră intimă menstruală are un suport impermeabil pentru o protecție suplimentară (PUL). Desigur, la fel ca și absorbantele de unică folosință, trebuie să o schimbi înainte de a fi complet saturată de lichid. După ce ați purtat lenjeria intimă menstruală doar pentru o perioadă de timp, vei ști când este timpul să o schimbi. 

Chiar dacă lenjeria intimă menstruală nu este făcută să curgă, poți experimenta suprasaturarea unei zone mici (într-un timp scurt) sau scurgeri în jurul cusăturilor laterale. În acest caz, contactați-ne, explicându-ne problema, iar noi vă vom consilia pe mai departe. Dacă există vreo eroare de producție, vom schimba cu plăcere produsul cu defect în termen de 90 de zile de la cumpărare. 

ExtraTip! Dacă ești în deplasare și nu te poți schimba atunci când ai planificat, poți tampona lichidul suplimentar cu o bucată de hârtie igienică, având astfel siguranța că nu se saturează prea mult.

Este posibil să dorești să verifici tabelul nostru de mărimi. Măsurile noastre sunt făcute pentru a fi o potrivire confortabilă, așa că  alege măsura ta normală. Te rugăm să verifici pentru fiecare model individual schema de mărime, verificând mărimea taliei și elasticitatea țesăturii dacă te afli între mărimi. În caz contrar, puteți beneficia de programul nostru GARANȚIA SATISFACȚIEI.

Totul ține de fluxul tău și să știi ce nivel de absorbție ți se potrivește cel mai bine și când. Chiloții menstruali pot înlocui în totalitate produsele menstruale de unică folosință (absorbante sau tampoane), dar poate funcționa și împreună cu acestea. Chiar mai bine, pentru tine și pentru planetă, poți folosi lenjeria intimă menstruală cu o cupă menstruală Femi.Eko®, un disc sau absorbantele reutilizabile.

Nu numai că sunt confortabili, dar se simt la fel ca lenjeria intimă obișnuită. 

Respirabilitatea din interiorul țesăturii protejează împotriva creării de bacterii și, prin urmare, este posibil să simțiți mai puțin miros și uscăciune vaginală. Unele utilizatoare spun că respirabilitatea materialelor elimină senzația de umed și lichid voluminos, pe care o au în mod normal cu absorbantele clasice. 

De asemenea, eliminarea plasticului pe care îl întâlnim la absorbantelor normale ajută la menținerea temperaturii corpului la un nivel scăzut, ceea ce se adaugă mai mult confort și libertate de mișcare. 

Având o țesătură foarte respirabilă în zona genitală, vei elimina mâncărimile și iritațiile. Lenjeria intimă rămâne uscată ore întregi, în timp ce absoarbe sângele foarte rapid, permițând chiar și uscarea de-a lungul zilei.

Nu există încă niciun studiu făcut în acest sens, dar multe femei care au purtat lenjerie intimă menstruală cred că folosirea acesteia poate scurta perioada menstruală. Spre deosebire de tampoanele care absorb sângele menstrual și pot bloca fluxul natural, lenjeria intimă menstruală permite sângelui să se elimine, la viteza sa normală. Acesta ar putea fi motivul pentru care unele femei consideră că menstruația lor este mai scurtă atunci când poartă lenjerie intimă menstruală. 

Și, faptul că lenjeria de corp menstruală este atât de confortabilă te va face să nu mai numeri cât timp mai ai de sângerat și să te bucuri de corpul tău și de minunile sale.

Da, de fapt, chiloții mentruali FemiEko pot fi extrem de absorbanți, colectând echivalentul a 10 tampoane, echivalentul a 100 ml de sânge, precum colecția LUNA, care poate fi purtată pentru fluxuri foarte abundente, pentru utilizare pe timp de noapte, post-partum, postoperator sau după avort. Pentru fluxuri abundente recomandăm toate celelalte colecții care vin cu o zonă de absorbție extinsă la partea din spate a chilotului.  Aceste colecții cu absorbție HEAVY au fost dezvoltate pentru a te proteja în toate părțile importante (chiar și în partea din spate a lenjeriei!), astfel încât să te simți în siguranță în timpul zilei sau al nopții.

Nu, lenjeria intimă menstruală Femi.Eko® tinde să rămână mai proaspătă decât alte produse intime. Acest lucru se datorează faptului că țesătura respiră, păstrând în același timp cea mai mare parte a lichidului în straturile interioare. Acest lucru ajută la inhibarea dezvoltării bacteriilor care produc în mod normal mirosuri neplăcute. 

Pentru a evita mirosurile, clătește bine lenjeria intimă după utilizare, înainte de a o spăla. De asemenea, și nu folosi detergenți cu parfum care pot provoca suprasaturarea straturilor cu parfum. De asemenea, este important să usci chiloții menstruali la aer curat și să îi lași să se usuce complet. 

Important de reținut! Nu adăuga balsam de rufe, dezinfectant, înălbitor sau parfumuri în timpul spălării chiloților menstruali, deoarece acestea pot distruge straturile de protecție și pot provoca dezechilibrul florei. 

Dacă observi mirosuri ciudate, este posibil să fie nevoie să verifici problema cu medicul tău și să elimini orice infecție nedetectată.

Da, sunt. Multe dintre femeile care suferă de aceste boli nu se simt confortabil atunci când introduc tampoane sau cupe menstruale în corpul lor, dar chiloții menstruali sunt moi și ușor de folosit. În plus, sunt o alegere mai bună pentru ca fluxul menstrual să aibă loc în mod natural, ceea ce poate ușura zilele de menstruație și disconfortul. Respirabilitatea din interiorul țesăturii protejează împotriva creării de bacterii și, prin urmare, poți experimenta mai puțin miros, uscăciune vaginală sau iritații. Unele utilizatoare spun că respirabilitatea elimină acea senzație de umed și de chiloți voluminoși, pe care o au în mod normal cu absorbantele clasice, ceea ce servește la mai mult confort și bunăstare.

Femeile sângerează aproximativ 35 de ani din viața lor. Da, asta înseamnă foarte mult! 

Trecerea la lenjeria intimă menstruală și la produse intime sustenabile, cum ar fi cupele menstruale sau chiloții menstruali, te va ajuta să economisești aproximativ 10000 lei sau mai mult (în funcție de locul în care locuiești și de cât de mult plătești pentru produsele menstruale).

Nu îți vine să crezi? Hai să facem calculele: 

Absorbantele de unică folosință pe parcursul unei vieți:

35 de ani x 12 menstruații pe an x 5 zile în medie = 2100 de zile de menstruație= 5 ani și 8 luni de zile de menstruație continuă – O nebunie, nu? 

5 absorbante de unică folosință/zi x 2100 zile= 10500 absorbante de unică folosință

2 lei/ absorbant x 10500 de absorbante de unică folosință = 21000 lei cheltuiți pe absorbante de unică folosință

 

Chilotii menstruali FEMI.EKO® pe parcursul unei vieți:

Să presupunem că îți cumperi 5 chiloți menstruali la fiecare 2 ani. În 35 DE ANI ar trebui să schimbați lenjeria intimă menstruală de aproximativ 17 ori.

17 ori x 5 chiloți = 85 de chiloți menstruali într-o viață întreagă

129 lei x 85 de chiloți menstruali =  10965 lei cheltuiți pe lenjerie intimă menstruală

*** Pentru economie suplimentară, vezi pachetele noastre COMBO cu care poți obține reduceri avantajoase.

Depinde de fluxul pe care îl ai sau dacă folosești și o cupă menstruală sau dacă alternezi zilele cu folosirea unui alt tip de protecție menstruală. În mod normal, femeile au între 5 și 10 perechi de lenjerie intimă menstruală. Un mod simplu de a răspunde este: calculează câte absorbante de unică folosință ai folosit în zilele de menstruație și împarte la 3. 

Necesarul minim insă este de 3 lchiloți menstruali, pe care îi poți alterna. Este posibil să fie nevoie să speli imediat perechile și să le usuci pentru a le purta prin rotație.

Poți opta pentru diferite niveluri de absorbție în gama de chiloți menstruali pentru a avea fiecare tip de flux și zi a menstruației acoperite corespunzător. 

Nu uita, lenjeria intimă menstruală poate fi purtată până la 2 ani și chiar mai mult în funcție de cât de atentă ești la spălare și îngrijire.

Pentru un flux menstrual normal, este posibil să fie nevoie să schimbi lenjeria menstruală de aproximativ 2 ori pe zi, dar dacă ai fluxuri abundente, atunci poți schimba de 3 ori pe zi. În mod normal, nu ar trebui să porți lenjeria intimă mai mult de 12 ore, deoarece nu este igienic.

Sigur că pot. Educația sustenabilă ar trebui să înceapă timpuriu, iar noi încurajăm adolescentele să aibă principii ecologice, alegând produse care le vor schimba viața în bine, protejând în același timp viitorul planetei. Începutul timpuriu cu produse reutilizabile de menstuație poate ajuta fetele tinere și adolescentele să se simtă stăpâne pe ciclul lor, fără să cheltuiască o avere pe produse care vor ajunge la gropile de gunoi. În plus, se vor simți mai în siguranță, fiind mai puțin stresate de schimbarea absorbantelor sau de faptul că vor fi judecate în diferite situații din viața lor și pot scăpa de acea preconcepție de rușine că sunt la ciclu.

Lenjeria de corp menstruală nu este dedicată doar menstruației, ci este un produs perfect pentru a fi folosit pentru incontinența ușoară. Persoanele cu această problemă au nevoie de protecție zilnică. În timp ce absorbantele de unică folosință pot crește riscul de a contracta infecții cu candida și bacterii, sau pot crea iritații, chiloții absorbanți Femi.Eko® pot fi soluția ideală pentru persoanele care au nevoie de protecție în fiecare zi și asta datorită confortului și respirabilității lor.

Multe dintre femei aleg chiloții menstruali pentru zilele de după naștere, fiind o alegere naturală care favorizează confortul și vindecarea. Chiloții sunt o soluție mai prietenoasă cu pielea din zona intimă, precum și materiale ce nu irită și nu conțin chimicale ce pot interfera cu sănătatea mamei și a bebelușului. În plus, protecția suplimentară din zona spatelui oferă un plus de siguranță și încredere pentru a se bucura de cele mai bune momente din viața lor, fără a se mai chinui cu menstruația. 

După o intervenție chirurgicală sau avort lenjeria intimă menstruală crează confortul mult necesar, în timp ce oferă mai multă libertate de mișcare.

Orice stres legat de orice scurgere se va schimba pentru totdeauna. Aveți promisiunea noastră în acest sens!

Da, poți. Lenjeria intimă menstruală este făcută și pentru scurgeri vaginale abundente, transpirație pubiană, incontinență urinară și efectiv are aceleași caracteristici ca lenjeria intimă normală. 

Dacă în mod normal folosești absorbante zilnice, atunci alege chiloții menstruali cu absorbție moderată sau ușoară. Aceștia vor înlocui în siguranță dependența de absorbantele zilnice și vor evita ca deșeuri suplimentare să ajungă la gropile de gunoi. 

Colecția noastră de tanga- Ella, este special dezvoltată pentru maxim de confort zilnic, protecție și viață fără stresul scurgerilor.

Dacă nu ești acasă, este posibil să vrei să ai la tine o pereche de chiloți mentruali suplimentară și o pungă mică pentru a depozita lenjeria folosită. Pentru o soluție mai ecologică, în loc să folosești pungi de plastic, poți alege portofelul nostru impermeabil. Acesta poate fi folosit pentru depozitarea chiloților menstruali și poate fi partenerul perfect atunci când menstruația apare prin surprindere. Dacă nu poți să îți schimbi lenjeria intimă într-o toaletă publică, îți recomandăm să ai la tine un absorbant reutilizabil ca protecție suplimentară.

Durata de viață a lenjeriei intime menstruale poate varia foarte mult în funcție de modul în care este îngrijită și de cât de des este folosită, sau dacă este folosită împreună cu alte produse, sau singular. În general, aceasta durează între 2 și 5 ani, dar îți recomandăm să o schimbi după 2 ani, deoarece stratul protector se poate păta în timpul utilizării și spălării. 

Pentru a îngriji cu atenție lenjeria intimă, clătește-o bine în apă rece, apoi spal-o ușor la maxim 40 de grade (recomandăm spălarea manuală pentru o durată de viață lungă).

Sângele pătează ușor țesătura și trebuie să îți amintești întotdeauna să folosești mai întâi apă rece atunci când speli chiloții menstruali sau oricare pată de sânge. 

Clătește lenjeria intimă menstruală înainte de spălare în apă rece într-un lighean, sau poți lăsa apa rece să curgă pe pata de sânge (nu este sustenabil însă), în timp ce îi freci cu mâinile (în special dacă există sânge uscat). Asigură-te întotdeauna că ai clătit bine în apă rece, chiar de mai multe ori dacă este necesar, până când apa este limpede.  Nu înmuia lenjeria intimă în apă mai mult de 15 minute. 

După aceasta, pur și simplu o speli în mod normal, în mașina de spălat sau manual, dar întotdeauna sub 40 de grade Celsius.

Dacă alegi să speli de mână lenjeria intimă, freac-o cu apă caldă și detergent special pentru lenjerie intimă sau detergent fără parfum, apoi doar clătește în apă rece până când apa devine limpede. 

Îți recomandăm să eviți balsamurile pentru țesături, deoarece acestea pot face straturile absorbante mai puțin protective. Nu se recomandă nici folosirea înalbitorului sau altor substanțe dezinfectante, deoarece poate descompune materialul și inhiba absorbția, dar poate transfera pe piele substanțele chimice și interfera cu flora vaginală. 

Nu vă recomandăm să uscați lenjeria intimă menstruală la aer în mașină, dacă dorești să te bucuri de ea mai mult de 2 ani, deoarece absorbția și straturile impermeabile pot fi distruse. 

Lumina soarelui și uscarea la aer curat pot ucide orice bacterie persistentă și pot ajuta la estomparea petelor, dar poate acționa și ca un înălbitor și poate face culorile să se estompeze.  Ai însă grijă, deoarece stratul impermeabil poate fi deteriorat dacă sunt lăsată pentru o perioadă îndelungată la soare sau la căldură mare (se aplică și pentru uscarea lenjeriei de corp pe calorifere).

Nu călca! Nu folosi parfum sau alte substanțe chimice dăunătoare!

Pentru o utilizare mai îndelungată, spălă lenjeria intimă într-o pungă pentru lenjerie intimă. 

Chiar dacă chiloții menstruali Femi.Eko® sunt de bună calitate și au o protecție completă, nu putem oferi o garanție de fără scurgeri.

Totul depinde de abundența fluxului sau cheaguri de sânge, care de cele mai multe ori pot fi cele care creează riscuri. Dacă ai o zi abundentă, recomandăm să folosești o cupă menstruală suplimentar, care cu siguranță îți va oferi siguranța de care ai nevoie. Cel mai bun mod de a testa capacitatea de absorbție este să porți lenjeria pentru prima dată când ești acasă.

Da, este o modalitate excelentă de a te bucura mai bine de sport și de orice alte activități pe care le faci în timpul menstruației. Îți va oferi libertate de mișcare fără a-ți face griji cu privire la scurgeri, transpirație sau chiar acea senzație de plastic între picioare.

Asigură-te că alegi absorbția potrivită pentru fluxul pe care îl ai. 

Poți alege boyshorts Luna din bumbac, dacă ai un flux ridicat, atunci când practici alergarea, ciclismul sau alte activități solicitante. Dacă doar faci exerciții fizice precum yoga, pilates sau nu ai un flux ridicat, puteți alege colecțiile IDA sau FLORA, deoarece și acestea sunt confecționate din bumbac și este bine să alegi o țesătură care să fie foarte respirabilă. 

Alergarea poate fi o provocare pe perioada menstruației mai ales pentru persoanele cu incontinență, așa cum au multe femei. Chiloții absorbanți de la Femieko nu numai că pot fi utili pentru menstruație, dar acoperă orice scurgere, de la urină, la secreții și transpirație. 

Acum te poți bucura de viață la maxim, în timp ce faci exerciții fizice fără stres. 

Multe femei aleg să combine lenjeria intimă menstruală împreună o cupă menstruală. Această combinație face minuni. Ar trebui să o încerci și tu atunci când faci exerciții fizice de diverse intensități.

Da, poți, și este chiar mai sănătos, deoarece femeile au fost sfătuite să nu folosească tampoane în timpul nopții, ci să își lase menstruația să curgă în mod natural. 

Când vei experimenta potențialul real al chiloților menstruali, îți vei schimba percepția despre cum pot fi nopțile la menstruație. 

Am dezvoltat special pentru utilizarea nocturnă boxerii menstruali Luna, care au cea mai mare capacitate de absorbție (până la 100 ml) și o zonă de absorbție completă până la spate. 

Dacă boxerii nu sunt tipul tău, recomandăm orice chiloți menstruali care au partea din spate până sus- cum ar fi colecțiile Frida, Freja și Smilla.Toate acestea au o absorbție ridicată, iar zona extinsă oferă acea protecție suplimentară de care ai mare nevoie în timpul somnului. 

Zona extinsă îți va permite să te miști liniștită în jurul patului, pe burtă și pe spate, fără stresul petelor de pe cearșaf. 

Nu îți faceți griji, puteți dormi liniștit timp de până la 12 ore.

Da, poți, dar trebuie să știi că nu toți chiloții sunt recomandați pentru înot.  Avem o colecție specială de lenjerie intimă menstruală, numită Maya, pentru înot și plajă. Îi poți folosi pentru un flux mediu, până la 8 ore. 

Nylonul reciclat repelent din care sunt confecționați chiloții noștri menstruali va respinge apa. Straturile absorbante vor atrage lichidul în interior, iar apoi stratul impermeabil va bloca lichidul în zona de absorbție. 

Dacă ai un flux abundent sau ești în primele zile, poți reduce timpul de purtare a chilotului sau poți combina cu o cupa menstruală pentru o protecție maximă.

DA, poți și ar trebui să o faci! Gama noastră de produse este dedicată tuturor femeilor, nivelurilor de absorbție și stilurilor. Femeile pot și ar trebui să fie sexy chiar și în timpul menstruației, cu modelele noastre speciale. 

Colecțiile pe care le considerăm a avea o notă sexy se numesc: Smilla, Nanna, Nanna+, Silke și toate au venit cu inserții frumoase de dantelă.

Te asigurăm că nu numai că te vei simți confortabil și frumoasă, dar vei avea un sentiment de siguranță și protecție, în timp ce îți sporești încrederea în tine. 

Combo

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Mega Abundent

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Extra Abundent

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Super Abundent

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Abundent

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Moderat

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Lejer

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU: