Top 8 beneficii ale lenjeriei intime din cânepă: De ce cânepa este cea mai bună

Din dorința de a susține o economie mai ecologică și mai durabilă, am căutat materiale naturale care fie prietenoase cu natura și să aibă un impact redus asupra mediului înconjurător. Astfel, am ajuns să ne îndreptăm atenția asupra cânepii pentru a produce cele mai noi modele de lenjerie intimă reutilizabilă Femi.Eko.

Folosite tot mai mult în industrii textile, fibrele din cânepă vin cu beneficii majore, asta pentru că sunt lipsite de toxine, sunt regenerabile și biodegradabile. Culturile de cânepă au un impact redus asupra mediului. Această plantă crește rapid și, cultivată pe aceeași suprafață de teren agricol, produce mult mai multă fibră decât alte culturi asemănătoare, precum bumbacul sau inul. Concret, cânepa produce 250% mai multă fibră decât bumbacul și cu 600% mai multă decât inul.

Tocmai din aceste motive, pe care le-am enumerat mai sus, cânepa a început să devină tot mai populară ca țesătură. O găsim în articole vestimentare, o găsim și în lenjeria intimă reutilizabilă de la Femi.Eko. Da, am creat lenjeria intimă absorbantă din cânepă, brevetul nostru de invenție fiind deja în curs de aprobare la OSIM. Iar în acest material am strâns pentru tine un top al beneficiilor pe care le oferă acest produs și de ce ar trebui să îl ai tu. Te întrebi de ce cânepa este cea mai bună dintre toate materialele naturale existente? Hai să vedem:

1. Lenjeria intimă din cânepa este puternică și durabilă

Știi senzația aceea pe care o ai atunci când porți haine confortabile, pe care abia le simți pe tine? Cam așa stau lucrurile cu cânepa, fibră extrem de puternică și rezistentă în timp, atât la purtare, cât și la spălare. Ca să înțelegi și mai bine cam care este gradul de rezistență al acestei țesături, îți dăm cel mai elocvent exemplu: frânghiile sunt realizate din cânepa. În mod normal, dacă un tricou de bumbac ține 5 ani, cel de cânepă va dura dublu, ca urmare a țesăturii extrem de rezistente. În plus, cânepa devine tot mai moale prin spălări repetate, astfel că, materialul devine mult mai confortabil cu trecerea anilor, totodată, neschimbându-și forma sau textura.

Rezistența acestei fibre naturale este într-adevăr unul dintre beneficiile sale majore. Adică orice articol confecționat din cânepă va putea fi purtat timp îndelungat, chiar și zilnic, fără să fie nevoie să fie înlocuit. Acum gândește-te la lenjeria intimă din cânepă (se va adăuga link) creată de specialiștii Femi.Eko. Nu se va deteriora, nu se va uza, iar tu te vei putea bucura de cel puțin doi ani de aceeași pereche de chiloți, fie că îi utilizezi în timpul menstruației sau pentru incontinență.

2. Cânepa este un antibacterian natural

Cânepa are proprietăți antibacteriene naturale, deci nu e nevoie de niciun adaos de substanțe chimice pentru a împiedica apariția bacteriilor și a microbilor. Iar acest lucru este extrem de benefic atât pentru oameni, cât și pentru Planetă.

Proprietățile antimicrobiene, precum cele care se regăsesc în cânepă, împiedică apariția și răspândirea bacteriilor. Ceea ce înseamnă că nu te vei confrunta cu miros neplăcut atunci când porți lenjeria intimă absorbantă din cânepă, că nu există niciun risc de infecții și că tu vei resimți prospețime tot timpul.

Proprietățile antibacteriene ale articolelor vestimentare din cânepă sunt esențiale pentru protecția zonelor mai sensibile ale corpului. Tocmai de aceea, specialiștii Femi.Eko au ales cânepa pentru a o utiliza ca material majoritar în compoziția noii lenjerii intime absorbante și reutilizabile.

3. Cânepa este bogată în antioxidanți și este ideală pentru piele

Știați că semințele de cânepă sunt extrem de bogate în antioxidanți? Aceasta înseamnă că și țesăturile din cânepă oferă o protecție foarte mare pielii, în special celei sensibile. Ei bine, lenjeria intimă reutilizabilă de pe FemiEko.ro are primul strat, cel care intră în contact cu pielea, realizat din cânepă. Iar asta înseamnă confort sporit pentru tine și niciun risc de iritații în zona intimă atunci când te afli la menstruație sau când te confrunți cu probleme precum incontinența.

4. Lenjeria intimă din cânepă este o alternativă sustenabilă

Lenjeria intimă absorbantă pentru femei, realizată majoritar din cânepă, este o alternativă sănătoasă pentru tine și prietenoasă cu mediul. Planta crește extrem de repede (doar 100 de zile, ceea ce duce la 3 plantații/ an), are rolul de a curăța toxinele din sol și aer, și spre deosebire de culturi similare, cum ar fi bumbacul, are nevoie de puțină apă.

Cânepa este, practic, un purificator al naturii. Planta captează dioxidul de carbon din atmosferă, curățând rapid aerul pe care îl respirăm. De fapt, pentru fiecare tonă de cânepă produsă, 1,63 tone de carbon este eliminat din aer, ceea ce face din cânepă un captator de dioxid de carbon mult mai eficient chiar decât copacii.

Cânepa ajută la regenerarea solului, datorită nutrienților conținuți de plantă. Și nu numai atât, dar rădăcinile de cânepă pot crește până la o adâncime de 2,5 metri, solul în care crește cânepa va fi întărit de prezența ei, ajutând chiar la refacerea solului deteriorat și la creșterea unei game mai largi de culturi ulterioare, ca rezultat!

Crește fără a avea nevoie de pesticide și erbicide și produce în același timp cantități mari de fibre, ceea ce rezultă într-un conținut majoritar fără deșeuri.

5. Fibrele din cânepă vor păstra căldura iarna și răcoare pe timp de vară

Țesăturile din cânepă se păstrează extrem de bine în timp, iar pe lângă acest lucru porozitatea fibrei face ca materialul să permită pielii să se aerisească, răcorind-o pe timpul verii. De cealaltă parte, aerul din interiorul fibrei de cânepă are rol izolator, astfel, țesătura va păstra căldura corpului în perioada rece. Cânepa absoarbe umezeala și nu se lipește de piele, motiv pentru care lenjeria intimă va fi extrem de confortabilă și nu se va simți rece sau umedă în prezența lichidului.

6. Cânepa nu are nevoie de produse chimice, pesticide sau îngrășăminte pentru creștere

Așa cum spuneam, cânepa crește de la sine în orice tip de sol, fără a avea nevoie de îngrășământ, pesticide sau produse chimice. Deci și articolele confecționate din fibre de cânepă, precum lenjeria absorbantă Femi.Eko, sunt 100% naturale, nu conțin chimicale, diminuând foarte mult riscul de orice eventuală alergie.

7. Cânepa devine mai moale cu fiecare spălare și purtare

Articolele vestimentare moi sunt extraodinar de plăcute pe piele. Exact așa trebuie să fie și lenjeria intimă pe care o porți: moale și catifelată. Acum probabil te gândești cum stau lucrurile cu chiloții absorbanți din cânepă, aceasta din urmă fiind destul de rigidă. Ei bine, prin simpla spălare, țesătura din cânepă devine din ce în ce mai moale. Adică cu cât o cureți și o porți mai mult, cu atât lenjeria din cânepă va fi mai confortabilă și mai fină.

8. Toate părțile din cânepă sunt folosite

Sigur, noi folosim fibrele pentru realizarea țesăturilor naturale, pe care apoi le includem în produsele noastre de igienă intimă, cum sunt chiloții absorbanți. Însă majoritatea părților plantei sunt folosite în numeroase domenii sustenabile: precum combustibilii din cânepă, alimentație sănătoasă, îngrijire corporală. Totul natural, fără poluare! Concentrarea pe minimizarea deșeurilor este mai importantă ca niciodată și este esențială pentru supraviețuirea planetei noastre și a generațiilor viitoare.

Când vorbim despre protejarea mediului, vorbim despre cât mai puține chimicale, despre cât mai puține deșeuri și despre articole sustenabile și reutilizabile. Cânepa este elementul care răspunde tuturor acestor nevoi ale Planetei, acesta fiind motivul pentru care specialiștii Femi.Eko au creat lenjeria intimă absorbantă din cânepă. Pentru că ne pasă de mediul înconjurător în aceeași măsură în care ne dorim să răspundem nevoilor tuturor femeilor, în special în perioada menstruației.

Chiloții menstruali cu cânepă în compoziție sunt: Nanna, Nanna+, Silke și Flora.  Ești gata să îi încerci și să participi la bunăstarea Planetei și sănătatea ta?

DISTRIBUIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește mai mult

Combo

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Mega Abundent

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Extra Abundent

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Super Abundent

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Abundent

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Moderat

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Lejer

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU: