Știm că iubești cupa și discul menstrual. Am inventat pentru tine aplicatorul universal pentru aceste produse: E inovator, sigur și ușor de folosit

Pornind de la ideea că femeile sunt diferite, au nevoi și preferințe specifice, Femi.Eko lansează în mod constant produse inovatoare, care răspund diferitelor profiluri feminine. În centrul misiunii brandului nostru se află dorința de a rămâne în strânsă legătură cu fiecare clientă, oferind astfel produse îmbunătățite, în baza unor tehnologii noi și inovatoare. Recent, Femi.Eko și-a extins portofoliul de produse revoluționare și a lansat aplicatorul menstrual.

Ne-am propus încă din 2021 să încercăm să transformăm modul în care femeile abordează igiena menstruală. O spunem și o repetăm la nesfârșit, căci este una dintre misiunile Femi.Eko: ne dorim să  schimbăm în bine viața fiecărei cliente. În acest articol vă prezentăm pe larg ce este, cum se folosește și de ce este atât de inovator acest nou produs, cu care ne mândrim: aplicatorul menstrual universal. 

Pe piața articolelor de igienă intimă există tampoane clasice, ce vin cu aplicator integrat, însă studiile arată că materiile prime din aceste produse menstruale de unică folosință au până la 90% plastic. Cel mai recent studiu, publicat în revista științifică International Journal of Gynecology & Obstetrics și intitulat “Menstruația: impactul asupra mediului și nevoia de echitate globală în sănătate”, arată că produsele menstruale de unică folosință sunt cel mai adesea fabricate dintr-un mix de materiale, între care și fibre sintetice și materiale plastice. Potrivit cercetătorilor, tampoanele și aplicatoare înglobează o cantitate enormă de deșeuri, fiind considerate nesustenabile și generatoare de poluare masivă la nivel global. La Femi.Eko, sustenabilitatea este o valoare pe care ne-am însușit-o prin produsele noastre. Ce vrem să spunem cu asta? Că reutilizarea pe viață a aplicatorului nostru reduce impactul asupra mediului înconjurător, comparativ cu folosirea articolelor de igienă intimă tradiționale. Unde mai pui că aplicatorul menstrual universal este inclusiv animal friendly. Și mai mult decât atât, aplicatorul poate fi un fel de mediator în utilizarea curată a produselor menstruale reutilizabile pentru persoanele ce suferă de menofobie.  Da, da, ne-am gândit la toate! 🙂 

De ce este atât de inovator aplicatorul menstrual universal Femi.Eko? 

Așa cum spuneam, cel mai nou articol lansat de Femi.Eko este aplicatorul universal pentru produse menstruale, conceput special pentru a face mai ușoară, mai igienică și mai confortabilă folosirea discurilor menstruale, a cupelor sau a oricărui alt produs menstrual folosit la interior. 

Aplicatorul este fabricat dintr-un material antibacterian, se bucură de asemenea de tehnologia Saniconcentrate și ajută la introducerea produsului menstrual intern în vagin, asigurând poziționarea corectă pentru o protecție eficientă. 

Protecție naturală de 99,99% împotriva bacteriilor, datorită tehnologiei Saniconcentate

Concret, aplicatorul este fabricat PP de grad medical (polipropilenă), având integrată tehnologia Saniconcentate, un compus medical inovator brevetat de Parx Materials. Ceea ce face ca Saniconcentate să fie cu adevărat remarcabil este capacitatea sa de a oferi o protecție naturală de 99,99% împotriva bacteriilor, microbilor și virușilor, fără a migra sau a se dizolva în timpul utilizării, fiind utilizat în mod obișnuit în domeniul dispozitivelor medicale interne. Acest lucru înseamnă că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la substanțele chimice dăunătoare, bacterii, iritații și, prin urmare, la nevoia de

sterilizare frecventă. De fapt, proprietățile antimicrobiene sunt activate prin simpla clătire sub apă, astfel încât aplicatorul poate fi utilizat imediat, oricând și în siguranță.

Aplicatorul universal Femi.Eko este rezultatul unei munci de cercetare și dezvoltare permanentă, scopul brandul fiind acela de a aduce soluții inovatoare și 100% sigure în gestionarea menstruației. Aplicatorul este compatibil cu orice cupă menstruală, disc menstrual, burete menstrual sau tampoane. De asemenea, forma sa ergonomică, concepută pentru a se potrivi perfect în interiorul vaginului, asigură confort și protecție maximă. Un alt aspect care face aplicatorul Femi.Eko deosebit este paleta sa de spargere a vidului. Cu ajutorul acestei palete, sunt eliminate toate temerile legate de extracția cupei menstruale. Concret, atunci când o cupă menstruală este plasată sus pe canalul vaginal, se creează un vid puternic care face extracția dificilă. Paleta permite o extracție ușoară și sigură, spărgând vidul la interior pentru o experiență fără stres și degete curate. Inovația Femi.Eko este despre siguranță, confort și libertate totală în timpul menstruației. 

Aplicatorul menstrual este 100% sigur. Hai să te învățăm cum să-l folosești! 

Aplicatorul ajută la introducerea produsului menstrual intern în vagin, asigurând poziționarea corectă pentru o protecție eficientă. Utilizarea aplicatorului este similară cu cea a unei seringi, folosind expulzia produsului pe canalul vaginal, făcând procesul mai simplu și mai igienic, fără utilizarea degetelor.

Cum introduci produsele menstruale cu ajutorul aplicatorului? 

În cele ce urmează, vă prezentăm câteva instrucţiuni pentru introducerea produselor

menstruale cu ajutorul aplicatorului Femi.Eko. 

E important de știut că aplicatorul necesită spălare cu apă caldă și săpun cu pH neutru, înainte de utilizare, și doar clătire după utilizare. Apoi: 

 • Asigurați igiena intimă: Spălați-vă bine pe mâini cu săpun, inclusiv zona intimă, pentru a preveni contaminarea accesoriilor și intrarea bacteriilor în vagin.
 • Pregătiți produsul menstrual: Pliați cupa sau discul menstrual astfel încât să intre în orificiul tubului prin partea de jos (cea cu petale), iar partea de sus (fără petale) să fie introdusă în vagin. Vă puteți folosi de un lubrifiant pe bază de apă dacă dimensiunea produsului este prea mare.
 • Introducerea produsului menstrual: După ce tubul este introdus în vagin, cam până la jumătate sau mai mult, împingeți cu paleta cupa, discul sau tamponul, astfel încât să fie expulzat în interior. În cazul discului, tubul trebuie introdus mai adânc și spre coccis pentru o expulzie mai profundă. Pentru tampoane sau bureți menstruali, introduceți produsul pe orificiul tubului împingând cu ajutorul capătului rotund al paletei. Introduceți tubul cel puțin jumătate pe canalul vaginal.
 • Verificați poziționarea: Pentru cupele menstruale, asigurați-vă că, coada cupei trece prin orificiul paletei și că aceasta se deschide pe canalul vaginal, introducând un deget pe jur împrejurul cupei. Pentru disc, introduceți un deget pentru a ridica partea superioară a discului deasupra osul pubian, asigurându-vă astfel că rămâne pe fixat.
 • După utilizare: După folosire, spălați aplicatorul cu apă caldă. Asemenea, spălați cu apă caldă și înainte de fiecare utilizare.
 • Depozitați în săculețul de bumbac: După curățare, depozitați aplicatorul universal în săculețul de bumbac inclus în ambalaj.

Cum extragi cupa sau discului menstrual cu ajutorul paletei aplicatorului?

Identificați paletele aplicatorului: Tubul de aplicare nu este necesar în cazul extracției, ci se folosește doar în cazul inserării de produse menstruale. Paleta tip lingură de pe aplicatorul menstrual ajută la extracție. Pentru a scoate/ elibera produsul menstrual, introduceți această în vagin, ținând de capătul cu orificiu rotund. Paleta are o formă curbată pentru a facilita procesul și pentru a sparge vidul creat la cupe sau extracția discului.

Atunci când scoți cupa menstruală: 

 • Inserați ușor un deget în vagin pentru a simți zona în care trebuie introdusă paleta pentru a putea spargere vidului prin apăsare.
 • Țineți și introduceți paleta la interiorul vaginului, apăsând pe cupă la interior, pentru a presa cupa și a sparge vidul.
 • Asigurați-vă înainte de a trage că, cupa este complet eliberată și nu mai este vid. Ideal este să faceți extracția deasupra toaletei sau în duș.
 • Când cupa se află la ieșirea din vagin, apucați-o cu mâna pentru a nu cădea în toaletă.
 • După ce veți prinde experiență puteți trage cupa în exterior cu ajutorul paletei, dar atenție să nu vă răniți.

Atunci când scoți discul menstrual: 

 • Inserați ușor un deget în vagin pentru a simți zona în care trebuie introdusă paleta.
 • Cu ajutorul paletei puteți trage discul de marginea dură sau direct de inelul de prindere.
 • Asigurați-vă că paleta nu lezează mucoasa vaginală. Ideal este să faceți extracția deasupra toaletei sau în duș.
 • Când discul se află la ieșirea din vagin, apucați-l cu mâna pentru a nu cădea în toaletă.

Fiecare aplicator menstrual universal de la Femi.Eko vine însoțit de un ghid în care se regăsesc instrucțiuni complete de utilizare. Mai mult, am pregătit și un video prin care îți arătăm exact cum funcționează, cum îl folosești pentru inserarea și pentru scoaterea produselor menstruale (cupă, disc, burete menstrual etc.), cum îl cureți după folosire, cum îl păstrezi, alături de alte recomandări și precizări privind siguranța ta.  

Poți încerca și variantele de combo din magazinul online Femi.Eko și vei primi discul menstrual sau cupa menstruală alături de aplicatorul universal. 

Cu o atenție sporită asupra nevoii fiecărei femei, cu îmbunătățirea experiențelor fiecărei cliente, Femi.Eko este brandul care introduce cu succes inovația în produsele sale, oferind alternative adaptate fiecărei anatomii și fiecărei necesități. Așa a apărut și acest nou produs, aplicatorul menstrual universal, menit să ofere un plus de confort utilizării articolelor reutilizabile la menstruație, cum sunt cupele sau discurile menstruale.

Încheiem prin a-ți spune că întreaga echipă Femi.Eko este dedicată realizării de produse menstruale reutilizabile și ecologice, menite să ajute atât femeile, cât și Planeta. Cu un angajament ferm pentru sustenabilitate și utilizarea materialelor naturale, Femi.Eko își propune să creeze o comunitate a femeilor care folosesc la menstruație alternative moderne, adaptate necesităților lor. Fii parte din comunitatea noastră și urmărește-te și pe Facebook, Instagram și TikTok. Suntem aici pentru tine și pentru bunăstarea ta la menstruație! 🙂 

DISTRIBUIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește mai mult

Combo

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Mega Abundent

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Extra Abundent

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Super Abundent

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Abundent

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Moderat

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Lejer

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU: