Din ce este făcut un disc menstrual?
Discul menstrual Femieko este fabricat din silicon medical 100%, conceput de Wacker Labs Germania, sub marca Elastosil. Acesta este utilizat în scop medical și este un silicon 100% biocompatibil, care nu va dezvolta nicio creștere bacteriană și este sigur pentru organism, atât în interior cât și în exterior.
Pot folosi discul menstrual Femieko dacă sunt alergică la silicon?
Discul menstrual Femieko este fabricat din silicon medical 100%, conceput de Wacker Labs Germania, sub marca Elastosil. Acesta este utilizat în scop medical și este un silicon 100% biocompatibil, care nu va dezvolta nicio creștere bacteriană și este sigur pentru organism, atât în interior, cât și în exterior.
FAPT! Avem multe cliente care au relatat că sunt alergice la silicon și totuși discul menstrual FemiEko a funcționat fără probleme.
De ce ar trebui să folosești un disc menstrual?
Discul menstrual nu este doar confortabil, ci este sigur pentru sănătate și mai convenabil pentru îngrijirea ta lunară. Te va ajuta să economisești bani și să trăiești o viață fără stres, eliminând rușinea și disconfortul constant pe care femeile le simt de obicei lunar, atunci când folosesc produse menstruale nesigure.
Discul menstrual aduce cu sine libertatea de a înota, de a face sporturi și chiar de a dormi o noapte fără grija cearșafurilor murdare sau a scurgerilor.
Mai mult decât atât, poate fi folosit timp de până la 5 ani și purtat în siguranță până la 12 ore, fără risc de bacterii sau miros.
Poți folosi un disc menstrual pentru sex fără mizerie și este o alternativă sigură dacă ai un STERILET.
Discul menstrual protejează 100% împotriva scurgerilor?
Un disc menstrual este cel mai sigur mod de a proteja împotriva scurgerilor, dacă este introdus corect.
Pentru a preveni scurgerile, asigură-te că discul este fixat în spatele osului pubian și că este introdus suficient de sus și de adânc pentru a ajunge la colul uterin.
Trebuie să golești discul cel puțin o dată la 10-12 ore, în funcție de flux, pentru a evita scurgerile.
Poți chiar să golești singură discul menstrual atunci când mergi la toaletă, dar citește QA în ceea ce privește acest mod de golire- SELF-DUMPING.
Cum știu când discul este plin?
La început îți recomandăm să îl scoți după 5 ore pentru a vedea cât sânge a colectat și cu timpul vei ști exact când trebuie să-l schimbi. Totul depinde de organismul tău sau de zilele de ciclu. 😊 😊.
Ce este SELF-DUMPING?
Atunci când ești la toaletă, este posibil să ai experiența de a elimina sânge. Acest lucru se datorează faptului că împingi mușchii pelvini și discul își schimbă poziția într-un mod de autodescărcare: SELF-DUMPING.
Aceasta este o caracteristică a discurilor, care ajută să ai discul înăuntru fără să fii stresat de faptul că îl ai la capacitate maximă (nu uita, nu-l ține înăuntru mai mult de 12 ore fără să-l speli, chiar dacă va fi foarte ușor să te obișnuiești cu acest proces de self-dumping).
Ar trebui să ai întotdeauna mâinile curate, pentru că este posibil să vrei să introduci degetul pentru a-l împinge în spatele osului pubian. În multe cazuri, acesta își ia pur și simplu poziția, dar ar trebui să verifici pentru o protecție cât mai bună.
Pot folosi discul menstrual dacă am un canal vaginal mic?
Da, poți. Discul menstrual este creat pentru a fi pliat în jumătate atunci când este introdus, și astfel are cam aceeași dimensiune ca un tampon obișnuit. Când îl introduci se va deschide puțin, și nu ar trebui să te deranjeze în interior.
Pot să tai inelul de îndepărtare?
Inelul de îndepărtare a fost creat special pentru a nu crea nicio presiune și este, de asemenea, foarte util atunci când apuci și îndepărtezi discul, așa că, dacă vrei să îl tai, ar fi bine să te gândești de două ori.
Dacă simți că te deranjează atunci când este înăuntru (dar asigură-te că l-ai introdus foarte adânc, de-a lungul a minim 2 perioade), atunci ar trebui să tai inelul de îndepărtare. Asigură-te că îl tai neted, astfel încât să nu deranjeze sau să nu creeze nicio leziune internă.
Cum aleg un disc menstrual?
Discul Femi.Eko® vine într-o singură măsură, care este dezvoltat anatomic pentru a se potrivi la majoritatea colurilor uterine, indiferent de vârstă sau nașteri, ca în cazul unui cupe menstruale.
Discul menstrual Femieko este special dezvoltat pentru a avea o prindere ușoară pentru îndepărtare, datorită inelului său inovativ. L-am dezvoltat în acest fel, luând în considerare faptul că apucarea discului a fost cea mai mare provocare pe care o au femeile atunci când aleg acest tip de produs.
Care este diferența dintre discul menstrual și cupa menstruală?
Discul menstrual are o singură mărime și nu trebuie să iei în considerare poziția colului uterin, vârsta sau nașterea.
Discul menstrual este compatibil cu fiecare flux menstrual, cupa menstruală reține diferite capacități de sânge.
Discul menstrual poate fi folosit de toată lumea foarte ușor pentru că în corpul tău nu creează niciun vid, în ciuda cupei menstruale care funcționează doar datorită vidului. Vidul ar putea crea probleme atunci când scoți cupa, mai ales dacă ai un sterilet. Discul este ușor de folosit pentru că trebuie doar să le introduci sub osul pubian și să apuci inelul pentru a-l scoate.
Un beneficiu foarte special al discului este că ai putea face sex cu el, dar trebuie să știi că nu este o metodă contraceptivă.
Cum să începi să folosești un disc menstrual?
În primul rând, felicitări că te-ai gândit la asta :). Știm că este nevoie de curaj pentru a schimba vechile obiceiuri, dar aceasta este cea mai bună decizie pentru o menstruație sănătoasă și sustenabilă.
Nu te lăsa descurajată de ceea ce poate ai auzit deja. Ar putea fi mai ușor decât te aștepți să începi și chiar mai ușor decât să folosești o cupă menstruală.
Cel mai bun început este să citești manualul nostru (care vine în cutia cu care este livrat produsul FemiEko). Acordă-ți minimum 3 luni pentru a încerca discul pentru a avea o experiență perfectă. Și da, am spus PERFECTĂ, pentru că vei fi perfect surprinsă de cât de mult te-ai chinuit în viața ta până când ai găsit această modalitate de a-ți gestiona menstruația.
Dacă încă te chinui să găsești mărimea potrivită pentru tine sau dacă vrei să vezi dacă discul este produsul pe care ar trebui să îl folosești, fă testul nostru de compatibilitate.
Dacă ai probleme precum infecții ale tractului urinar, particularități anatomice precum retroversia uterină sau cicatrici postpartum, îți recomandăm să discuți mai întâi cu medicul tău.
Cum se introduce un disc menstrual?
Igiena este importantă ori de câte ori vorbim despre zonele genitale și nu numai!
Așadar, spală-te bine pe mâini înainte de a folosi discul.
Pliază discul menstrual în două.
Dacă este prima dată când folosești un disc, te poate ajuta să respiri și să realizezi că este normal să dai timp corpului tău să se obișnuiască cu un produs nou.
Ține bine discul între degetul mare și arătător. Odată ce ai trecut de intrarea în vagin, continuă să împingi discul (ținându-l în continuare strâns) înclinându-l spre coccis.
Discul va fi așezat în spatele osului pubian și va acoperi colul uterin. Împingeți-l cât mai adânc posibil.
Una dintre funcționalitățile inelului este aceea de a face extracția mai curată decât o cupă menstruală.
Pentru a scoate discul, este necesar să fii relaxată. Introdu degetul în vagin și apucă inelul special al discului. Apucă inelul și scoate discul afară. Pentru că discurile sunt poziționate diferit, poți trage ușor, fără teama acelui… vacuum al cupei. Dacă nu reușești să ajungi la disc, folosește-ți mușchii pentru a-l împinge. La fel cum ai face-o la defecare.
Golește discul (îți recomandăm să faci acest lucru direct în toaletă imediat după extracție, prin simpla prindere a inelului, fără riscul de a-l arunca în toaletă).
Clătește-l bine și spală-l cu apă caldă. Apoi ești gata să îl folosești din nou.
Când ciclul este terminat, spală discul, sterilizează-l și depozitează-l în pungă
PS- Înainte de utilizare, discul trebuie să fie sterilizat 😊Citește QA despre sterilizare.
Cum scot un disc menstrual?
Tot ce trebuie să faci este să împingi discul afară cu ajutorul mușchilor planșeului pelvian. Introdu un deget (nu uita, spală-te pe mâini!), apoi apucă inelul de îndepărtare. Scoate-l de inel și golește-l. Doar atât de ușor😊 .
Spală. Repetă. Reutilează până la 5 ani.
Este dureroasă îndepărtarea discului?
Nu ar trebui să fie dureros să îl scoți pentru că doar tragi inelul de disc, ceea ce face ca experiența să fie mai puțin agresivă. Oricum, dacă simți vreun disconfort, poate ar trebui să verifici dacă măsura este prea mare pentru tine.
Ce se întâmplă dacă nu-mi găsesc discul în interior?
Scoaterea discului poate fi ușoară, dar acest lucru va veni odată cu experiența câtorva menstruații. Dă-i timp și nu te stresa.
Dacă nu găsești discul înăuntru, stai jos, împinge mușchii pelvieni (așa cum ai face caca) și încercă din nou să îl scoți cu degetele.
Nu îți face griji, discul nu are unde să se ducă, este încă înăuntru și va ieși! Relaxează-te, respiră adânc și încearcă din nou.
Ai răbdare și nu fi brutală. Nu introduce niciun obiect contondent în interior.
Încearcă să apuci inelul de extracție, deoarece este special dezvoltat pentru a te ajuta în astfel de momente.
Cât timp pot purta un disc menstrual?
Poți purta discul până la 12 ore, iar recomandarea este să îl golești de două ori pe zi sau la fiecare 10-12 ore. Dacă ai un flux abundent, ar trebui să îl golești mai des, deoarece acest lucru vă va ajuta să eviți scurgerile.
Cum se curăță și se sterilizează discul menstrual?
Înainte de a utiliza pentru prima dată discul sau între menstruații, este posibil să dorești să îl sterilizezi. Pune apă la fiert și adaugă discul menstrual Femi.Eko® în apa cu fiartă timp de până la 10 minute pentru prima sterilizare și numai 5 minute după aceea. Dacă ai la dispoziție un sterilizator, atunci folosește-l pe acela. Nu îți face griji: discul nu-și va schimba proprietățile odată ce a fost fiert, dar ai grijă ca apa folosită să nu aibă prea mult calcar, atunci s-ar putea să te confrunți cu unele depuneri de calcar. De asemenea, ai grijă să nu uiți apa să fiarbă sau ca discul să atingă fundul vasului.
Ar trebui să cureți întotdeauna discul menstrual Femi.Eko® Menstrual disc după fiecare aruncare. Poți curăța discul menstrual doar cu apă caldă și clătește bine.
Dacă dorești să folosești săpun pentru a spăla un disc, nu folosi un săpun normal, gel de duș și nici măcar săpun intim. Poți folosi un săpun special dezvoltat pentru discuri și cupe menstruale sau poți folosi detergenți aprobați pentru jucării sexuale.
Nu folosi substanțe chimice dăunătoare pentru a curăța discul, cum ar fi uleiul de arbore de ceai, săpunul de castilă, săpunul antibacterian, dezinfectanții obișnuiți pentru mâini, peroxidul de hidrogen și alte remedii casnice și nu îl introduce în mașina de spălat vase, deoarece poate deteriora siliconul și poate provoca infecții.
Îți recomandăm, însă, să o speli din când în când cu puțin oțet diluat în apă.
Între perioade, păstrează discul în punga de bumbac pe care ai primit-o în pachet.
Cum se curăță un disc menstrual într-o toaletă publică?
Uneori este posibil să trebuiască să golești discul menstrual în timp ce te afli într-o toaletă publică. Nu îți face griji! Urmează doar această rutină: spală-te bine pe mâini, scoate discul, varsă sângele în toaleta publică, clătește-l cu apă (poți lua o sticlă cu apă în toaletă), reintroduce discul și apoi spală-te pe mâini.
Știm, multe dintre toalete nu au un robinet lângă toaletă, așa că sticla de apă pe care trebuie să o iei cu tine în toaletă poate rezolva această problemă.
Dacă ești deja un profesionistă în utilizarea discului, poți să faci self-dumping. Citește mai multe despre asta la întrebarea de mai sus.
Este normal ca un disc menstrual să curgă?
Discul menstrual Femi.Eko® este dezvoltat anatomic pentru a preveni scurgerile, dacă este introdus și utilizat corect. Dar pot exista unele excepții, cum ar fi:
– dacă discul este prea mic
– dacă discul menstrual nu este introdus corect, în spatele osului pubian
– dacă nu este golit la fel de frecvent cum este necesar
– dacă l-ai golit singură pe toaletă – SELF-DUMPING
Trebuie să știi că, uneori, discul se poate deplasa din cauza mișcărilor intestinale sau cervicale, ducând la scurgeri.
Pot utiliza un disc menstrual împreună cu un STERILET?
Discul menstrual este cel recomandat în cazul în care ai un STERILET.
Nu există posibilitatea ca firul STERILETului să se deplaseze în timp ce introduci sau scoți discul, deoarece acesta nu folosește nici un fel de aspirație, așa cum face o cupă.
Este normal să ai dureri în timpul utilizării unui disc menstrual?
Discul menstrual Femi.Eko® este dezvoltat special pentru a fi confortabil, fiind fabricat din silicon medical foarte moale și având o formă anatomică. Nu ar trebui să simți niciun fel de durere în timp ce folosești un disc menstrual. Singurul moment în care ai putea simți un ușor disconfort este atunci când introduci discul pentru prima dată.
Chiar dacă, la prima vedere, discul poate părea intimidant, nu uita că, odată pliat, discul nu este mai mare decât un tampon.
Discurile menstruale pot provoca infecții?
La fel ca orice alt produs menstrual, dacă nu sunt folosite corect, acestea pot.
Ține cont totuși de faptul că discurile menstruale sunt o modalitate mai sigură de a trece prin zilele de menstruație decât tampoanele sau absorbantele, deoarece blochează aerul și, prin urmare, crearea de bacterii.
Întotdeauna spală-te pe mâini cu săpun sau folosește un dezinfectant înainte și după ce introduci și scoți discul menstrual.
Golește discul cel puțin o dată la 10-12 ore pentru a minimiza riscurile de infecții.
Nu este nevoie să lubrefiezi discul pentru a-l introduce, dar dacă o faci asigură-te că folosești un lubrifiant sigur.
Nu folosi substanțe chimice dăunătoare pentru a curăța discul, cum ar fi uleiul de arbore de ceai, săpunul de castilă, săpunul antibacterian, dezinfectanții de mâini obișnuiți, peroxidul de hidrogen și alte remedii casnice și nu îl introduce în mașina de spălat vase, deoarece poate deteriora siliconul și poate provoca infecții.
Spală discul cu apă plată sau fierbe-l timp de 5-10 minute atunci când menstruația s-a încheiat și spală-l din nou înainte de a-l folosi din nou și sterilizează-l.
Păstrează discul în punga de bumbac pe care ai primit-o în pachet.
Pot să fac sex cu discul în interior?
- Sexul fără sânge în exces este unul dintre avantajele sale, chiar dacă ar putea fi destul de greu să îl scoți după sex, deoarece poziția sa se va muta și va fi împins mai sus decât în mod normal. Citește QA-ul nostru despre cum să găsești discul în interior 😊.
Disclaimer! Ai grijă că discul menstrual nu protejează de boli cu transmitere sexuală și nici nu este o metodă contraceptivă.
Când ar trebui să îmi schimb discul?
Te încurajăm să schimbi discul menstrual Femi.Eko® cel puțin o dată la 2 ani, chiar dacă îl poți folosi până la 5 ani.
De asemenea, îți recomandăm să înlocuiești discul Femi.Eko® Menstrual dacă:
– ai avut o infecție cu candida sau bacteriană și l-ai folosit cât timp ai avut-o
– dacă l-ai scăpat în toaletă
– dacă observi o peliculă lipicioasă sau pulverulentă pe partea superioară a discului.
Când înlocuiești discul menstrual Femi.Eko® Menstrual cu un nou disc Femi.Eko® Menstrual, nu uita să dezinfectezi discul și apoi să-l reciclezi. Fii responsabilă și nu îl arunca pur și simplu. Contactează-ne, iar noi vom recicla responsabil discul tău.
Când ar trebui să cer sfatul medicului meu cu privire la discurile menstruale?
Ar trebui să discuți cu medicul tău despre utilizarea discului pentru menstruație dacă:
– ai avut TSS
– ai suferit recent o intervenție chirurgicală ginecologică, ai născut sau ai avut un avort spontan
– ai o infecție vaginală
– nu ai avut niciodată relații sexuale și te îngrijorează menținerea himenului *aproape intact (vezi Ghidul Femieko pentru Prima Menstruație).
– dacă ai crampe în creștere, sânge între menstruații sau orice tip de durere.
Când să NU mai folosești un disc menstrual?
Nu folosi un disc menstrual dacă este posibil să simți febră sau greață legată de utilizarea acestuia. Îndepărtează-l imediat dacă ai îndoieli că poate provoca vreo reacție adversă.
Pot folosi un disc menstrual în timp ce înot?
DA. Discul și cupele sunt cele mai bune opțiuni de la înot, alergare și de a trăi viața la maxim, fără a avea vreodată senzația că ești la menstruație.