Întrebări frecvente Absorbante Reutilizabile

  • Economisești bani, pentru că nu trebuie să cumperi absorbante în fiecare lună, ci poți să le reutilizezi pe cele prietenoase cu tine și cu Planeta, de la 2 până la 5 ani
  • Nu te mai expui la substanțe chimice nesănătoase, la bumbac albit cu clor, la dioxină – lucruri utilizate în mod obișnuit la fabricarea absorbantelor de unică folosință.
  • Vei ține departe de gropile de gunoi mii de deșeuri biologice, extrem de nocive pentru mediu, oferind un viitor pe o planetă curată, generațiilor ce vor veni.
  • Vei scăpa de senzațiile neplăcute, de iritații sau transpirație în zona intimă, pricinuite de adezivul din absorbantele clasice și de plasticul din compoziția lor.
  • Îți vei schimba perspectiva despre menstruație, vei experimenta confortul menstrual și vei primi această experiență cu o altă perspectivă.

Absorbantele reutilizabile sunt concepute din material respirabil, ecologic, iar acest lucru ajută ca zona intimă sa fie mai puțin expusă la substanțe chimice dure și dăunătoare, așa cum se întâmplă în cazul absorbantelor de unică folosință. Acestea sunt în mare parte fabricate din plastic și/sau  bumbac albit.

Desigur, atunci când folosesști absorbante reutilizabile este nevoie să păstrezi igiena zonei tale intime. Pielea poate fi iritată dacă folosești aborbantele pentru perioade mult mai mari de timp față de cele indicate, întrucât materialele devin astfel saturate cu lichid.

Oferim o gamă de 3 produse, unul pentru utilizare zilnică, unul pentru utilizare nocturnă/cu debit mare, și unul intermediar. 

Vă recomandăm să le aveți pe toate pentru o acoperire completă a zilelor de menstruație. Sunt foarte ușoare, moi și confortabile.

Absorbantele reutilizabile sunt făcute pentru a avea o putere de absorbție mare. Sunt realizate cu aripi care se fixează în jurul chilotului pentru a menține părțile laterale în siguranță și uscate. Fiecare din absorbantele noastre au un suport impermeabil pentru o protecție suplimentară.

Desigur, la fel ca și absorbantele de unică folosință, trebuie să le schimbați înainte de a deveni complet saturate cu lichid (în primele zile de menstruație mai des, la maximum 8 ore iar în restul zilelor până la 10 ore).

După câteva utilizări, vei ști exact când un absorbant este complet saturat si când trebuie schimbat.

Nu numai că sunt confortabile, dar sunt și respirabile, oferindu-ți senzația de uscat și aerisit. Absorbantele reutilizabile sunt foarte moi datorită țesăturii din cânepă și bumbac organic și, cel mai important, se simt ca și cum nu se vor uda niciodată, ceea ce reprezintă o mare diferență față de absorbantele de unică folosință. Respirabilitatea din interiorul țesăturii protejează împotriva creării de bacterii și, prin urmare, puteți experimenta mai puține mirosuri și iritații. Unele utilizatoare spun că respirabilitatea le face mult mai răcoroase la purtare decât absorbantele de unică folosință, care au părți din plastic care rețin căldura.

Chiar dacă nu există un studiu în acest sens, mulți medici și multe femei cred că folosirea absorbantelor poate scurta perioada menstruală. Spre deosebire de tampoanele care absorb sângele menstrual și provoacă un fel de refulare în vagin, absorbantele reutilizabile permit sângelui să coboare în mod natural și la viteza sa normală. În teorie, acest lucru ar putea duce la perioade mai scurte.

Este întotdeauna o soluție mai bună pentru sănătatea dumneavoastră să cumpărați produse organice, dar totuși problema deșeurilor generate de absorbantele de unică folosință va fi un fapt pe care trebuie să îl luăm în considerare atunci când ne gândim la mediu. Absorbantele igienice organice sunt fabricate din bumbac care a fost cultivat fără pesticide sau erbicide, ceea ce înseamnă că mai puține subsțante chimice ajung în corpul tău. De asemenea, acest lucru înseamnă și mai puțină poluare a pământului și mai puține daune aduse mediului înconjurător, dar și mai puțină expunere la toxine pentru oamenii care lucrează la fermele unde crește bumbacul. În orice caz, dacă sunteți preocupată de sustenabilitate, ar trebui să optați întotdeauna pentru absorbantele din pânză reutilizabile, cum ar fi cele de la Femi.Eko® .

Absorbantele reutilizabile Femi.Eko®, confecționate cu grijă dintr-un amestec de cânepă și bumbac organic, stabilesc un standard ridicat în ceea ce privește îngrijirea menstruală durabilă.
Cânepa necesită semnificativ mai puțină apă în comparație cu culturile convenționale, elimină nevoia de pesticide și îngrășăminte și se dezvoltă în diverse climate, îmbunătățind în mod activ sănătatea solului și contribuie la absorbția de carbon.
Bumbacul organic se aliniază perfect cu acest ethos. Cultivat fără pesticide toxice și îngrășăminte sintetice, acesta reduce semnificativ amprenta asupra mediului, conservând apa și protejând ecosistemele.
Acum, contrastați acest lucru cu absorbantele de unică folosință, care conțin adesea materiale non-biodegradabile care zăbovesc în depozitele de deșeuri timp de sute de ani. Producția absorbantelor de unică folosință utilizează, de asemenea, cantități mari de apă și energie, amplificând și mai mult impactul lor asupra mediului.
Absorbantele Femi.Eko®, fiind reutilizabile timp de peste doi ani, reduc drastic deșeurile și amprenta de carbon asociată cu achiziționarea și eliminarea regulată a produselor de unică folosință. În esență, alegerea acestor absorbante nu numai că sprijină sănătatea mediului, dar oferă, de asemenea, o alternativă rentabilă și eco-responsabilă pentru consumatori. Nu uita, alegerile tale de astăzi modelează mediul de mâine.

Absorbantele reutilizabile, în special cele fabricate din materiale precum cânepa și bumbacul organic, de obicei nu dezvoltă mirosuri puternice atunci când sunt îngrijite corespunzător. Cânepa este cunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene naturale, care pot ajuta la reducerea dezvoltării bacteriilor care cauzează mirosuri. De asemenea, bumbacul organic este mai puțin predispus să rețină mirosurile în comparație cu materialele sintetice.

Pentru a te asigura că absorbantele reutilizabile rămân fără miros, este esențial să urmezi procedurile adecvate de curățare și întreținere. Spălarea regulată și uscarea temeinică a acestora după utilizare vor contribui la menținerea prospețimii lor. Dacă observi mirosuri ciudate, nu se datorează absorbantelor și îți recomandăm să te consulți cu medicul tău. Pentru a te proteja împotriva mirosurilor, poți înmuia absorbantele în oțet sau bicarbonat de sodiu pentru a elimina mirosurile din absorbante. îți recomandăm să îți igienizezi absorbantele la intervale de câteva luni, spălându-le la 60 de grade pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor.

Da, absorbantele reutilizabile pot fi extrem de eficiente pentru un flux intens. Îți recomandăm să alegi măsura M pentru protecție mare, într-un combo cu chiloții menstruali pentru protecție 100% ziua sau noaptea. Mai mult decât atât, absorbantele reutilizabile se simt mai puțin umede decât absorbantele normale, astfel te vei simți mai confortabil.

Femeile sângerează aproximativ 35 de ani din viața lor. Da, asta înseamnă mult! 

Trecerea la lenjerie intimă și la produse intime sustenabile, cum ar fi absorbantele reutilizabile sau chiloții menstruali, te va ajuta să economisești până la 30000 lei (în funcție de locul în care locuiești și de cât de mult plătești pentru produsele menstruale).

Nu vă vine să credeți? Hai să facem calculele: 

 

Absorbante de unică folosință pe parcursul unei vieți:

35 de ani x 12 menstruații pe an x 5 zile în medie = 2100 de zile de menstruație= 5 ani și 8 luni de zile de menstruație continuă – O nebunie, nu? 

5 tampoane de unică folosință/zi x 2100 zile= 10500 tampoane de unică folosință

3 lei/ absorbant x 10500 de absorbante de unică folosință = 31500 lei /VIAȚĂ, cheltuiți pe absorbante de unică folosință.

 

ABSORBANTELE REUTILIZABILE FEMI.EKO® ‘S

 

Să presupunem că cumpărați 7 absorbante reutilizabile la fiecare 5 ani. În 35 DE ANI ar trebui să schimbați absorbantele reutilizabile de aproximativ 7 ori.

7 x 7 = 48 de absorbante reutilizabile într-o viață.

49 lei x 48 de absorbante reutilizabile = 2352 lei/ VIAȚĂ, cheltuiți pe absorbante refolosibile.

Acest lucru se calculează în funcție de fluxul pe care îl ai sau dacă folosești și cupa menstruală ori  alternezi cu folosirea chiloților menstruali.

În mod normal, o femeie folosește între 4 și 7 absorbante de unică folosință. Poți calcula câte absorbante de unică folosință folosești în mod normal, apoi împarte la 3.

Absorbantele reutilizabile se pot folosi de mai multe ori în timpul aceleași menstre. Odată purtat, el poate fi spălat și uscat, apoi este gata de o nouă purtare. 😊

Gândește-te câți bani vei economisi în fiecare lună și cât de recunoscătoare va fi planeta că o scapi de atâtea deșeuri. La fel ca și în cazul chiloților reutilizabili, mărimea XS este concepută pentru a fi purtată în zilele ușoare. Doar asigură-te că ai mai multe și că le schimbi la fiecare 8 până la 10 ore.

Sigur că pot. Educația durabilă ar trebui să înceapă devreme și sprijinim adolescenții să fie ecologici, alegând produse sustenabile, protejând totodata Planeta. Utilizarea absorbantelor reutilizabile le poate ajuta pe adolescente să se simtă în control, să facă economii importante și să evite stigmatizarea sau să lipsească de la școală (fiindcă nu se pot proteja în timpul menstruației).

Absorbantele reutilizabile sunt un produs perfect de utilizat pentru incontinență ușoară.

Persoanele cu această problemă au nevoie de protecție zilnică. În timp ce absorbantele de unică folosință pot crea iritații și frecări, absorbantele Femi.Eko® sunt foarte utile pentru persoanele care au nevoie să poarte o protecție în fiecare zi, datorită confortului oferit de materialul acestora.

Pentru post – partum, multe dintre femei aleg absorbantele reutilizabile ca fiind o alegere naturală care promovează confortul și vindecarea după naștere.

Ar trebui să îți schimbi tamponul în funcție de fluxul tău. Cu cât îl vei folosi mai mult, cu atât vei ști mai bine când  îl înlocuiești. Doar că nu îți recomandăm să păstrezi un tampon mai mult de 8 ore. 

Datorită aripilor cu capse, tampoanele noastre se pliază perfect în mici pătrate pe care le poți împacheta și lua în geantă. În timpul menstruației, este posibil să dorești să ai la tine două tampoane suplimentare și o pungă mică de plastic pentru a depozita tamponul folosit. Pentru o soluție mai ecologică, în loc de o pungă de plastic, puteți alege soluția noastră de portofel impermeabil pentru absorbante. Acesta poate fi folosit ca spațiu de depozitare pentru absorbantele din geanta ta și poate fi însoțitorul perfect pentru atunci când menstruația apare prin surprindere.

Din păcate, nu. La fel ca și absorbantele sanitare, absorbantele reutilizabile vor absorbi apa, ceea ce le face ineficiente pentru protecția menstruației. Cu toate acestea, îți recomandăm să încerci costumele de baiecupele menstruale sau discul menstrual Femi.eko, care oferă întotdeauna protecție completă și o perioadă fără stres, în timp ce te bucuri de o zi la saună, plajă sau spa, deoarece oferă până la 8-10 ore de protecție.

Sângele este un agent de colorare puternic, așa că nu uita să folosești mai întâi apă rece, fie că trebuie să speli un absorbant, lenjeria intimă sau doar o pată pe cearșaf. Înmoaie absorbantele în apă rece înainte de a le spăla sau lasă apa rece să curgă pe pata de sânge în timp ce o freci cu mâinile (mai ales dacă există sânge uscat pe absorbant). Apoi, spală-le în mod normal în mașina de spălat sau manual. Unii oameni chiar își fierb absorbantele reutilizabile.
Dacă alegi să le speli de mână, ar trebui să înmoi absorbantele pentru a ușura spălarea. Apoi, freacă-le cu apă caldă și detergent pentru lenjerie intimă sau detergent de rufe obișnuit și clătește-le în apă rece până când apa curge limpede.
Spălați-vă absorbantele la 40 de grade și dezinfectați-le ocazional la 60 de grade pentru a distruge bacteriile și a preveni mirosurile.
Îți recomandăm să eviți balsamurile de rufe, deoarece acestea pot afecta capacitatea de absorbție a țesăturilor. De asemenea, nu este recomandat să albești absorbantele, deoarece acest lucru poate degrada materialul și afecta capacitatea de absorbție, dar poate fi transferat și pe piele.
Poți usca absorbantele la uscătorul cu aer în mașina de spălat, dar nu folosi căldura mare sau un uscător de mare putere. Ca în cazul oricărui articol uscat cu aer, la început, absorbantele pot fi puțin rigide.
Lumina soarelui poate ucide bacteriile rămase și poate estompa petele. Cu toate acestea, soarele poate decolora culorile absorbantelor sau poate deteriora materialele de suport impermeabile dacă le expui la soare sau la căldură mare pentru perioade lungi de timp.
Întotdeauna întinde absorbantele după spălare, astfel încât să își păstreze forma inițială.
Nu le călca! Nu folosi parfum sau substanțe chimice!

Absorbantele reutilizabile pot fi igienizate eficient la 60 de grade Celsius datorită durabilității materialelor precum cânepa și bumbacul organic, care rezistă la această temperatură fără a se deteriora. Această spălare la temperaturi înalte ucide bacteriile și agenții patogeni care se găsesc în mod obișnuit pe absorbante, fiind recomandată de profesioniștii din domeniul medical pentru prevenirea infecțiilor.
În plus, utilizarea spălării la 60 de grade ajută la dizolvarea oricăror mirosuri neplăcute, proprietățile antibacteriene naturale ale cânepei ajutând la controlul mirosurilor. Această metodă de curățare asigură faptul că absorbantele reutilizabile rămân proaspete și confortabile pentru utilizare, promovând atât igiena, cât și confortul.
În concluzie, igienizarea absorbantelor reutilizabile la 60 de grade Celsius este o metodă recomandată de medici care elimină eficient bacteriile, disipează mirosurile și promovează longevitatea și funcționalitatea acestor produse menstruale ecologice, mai ales că inovațiile continuă să îmbunătățească materialele și proprietățile acestora.

Combo

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Mega Abundent

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Extra Abundent

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Super Abundent

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Abundent

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Moderat

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Lejer

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU: