Discul menstrual – o inovație în sexualitate, dar și în procesul de concepție? Ce știm până-n prezent

Încă din 2021, de când a fost lansat brandul nostru de produse menstruale sustenabile Femi.Eko, am împărtășit cu voi și am îmbrățișat împreună o nouă perspectivă în ceea ce privește menstruația. Nu, menstruația nu este despre teama de a te păta, despre mirosuri neplăcute sau despre bacterii. Menstruația este un proces normal, natural, prin care corpul îți transmite că ești o femeie sănătoasă și fertilă. 

Unul dintre produsele sustenabile ce poartă semnătura Femi.Eko, cu care ne mândrim și care se află pe lista de “best sellers” – alături de chiloții menstruali, de absorbantul reutilizabil și de buretele menstrual – este discul menstrual. De ce? Pentru că se potrivește fiecărui flux menstrual, este compatibil cu fizionomia oricărei femei, indiferent de înălțimea colului, poate fi folosit și dacă ai sterilet și, nu în ultimul rând, poți face sex în timp ce îl porți. 

Discurile menstruale reprezintă un salt important în lumea igienei feminine, aducând o serie de beneficii semnificative și schimbări pozitive în ceea ce privește sexualitatea și procesul de concepție. Aceste dispozitive sunt un aliat pentru igiena din perioada menstruală, dar și un partener surprinzător în intimitate, capabil să transforme profund trăirile din cuplu. Știai că poți face sex fără probleme în timp ce porți discul menstrual? Hai să afli cum stau lucrurile, pe larg, în acest articol! 

Care sunt beneficiile discului menstrual?

  • Purtare până la 12 ore. Beneficiile discului menstrual sunt multiple, iar primul este perioada îndelungată în care îl poți folosi – până la 12 ore. Apoi îl scoți, îl golești de sângele menstrual, în clătești și-l introduci din nou. 
  • Libertate totală de mișcare. Mai mult, oferă libertatea de a practica orice tip de sport, de la înot la yoga, fără a simți vreun disconfort.
  • Poate fi purtat în timpul sexului. Noutatea pe care o aduce discul menstrual în materie de sexualitate este cu adevărat revoluționară. Discul poate fi purtat în siguranță în timpul actului sexual. În cazul în care inelul de extracție se rotește, acesta poate fi ușor de ajustat prin împingerea cu mușchii pelvieni și răsucirea cu un deget, până când revine în poziția optimă de prindere. Atenție, însă, el nu funcționează ca metodă de contracepție!
  • Poate fi folosit și dacă ai sterilet. Discurile menstruale Femi.Eko sunt compatibile cu steriletul, oferind astfel o nouă alternativă de protecție menstruală pentru femeile care au optat pentru acest tip de contracepție. Spre deosebire de cupă, discul se poate utiliza fără probleme chiar dacă ai un sterilet, ca urmare a faptului ca nu face vid. 
  • Discul menstrual – o posibilă metodă auxiliară în procesul de concepție. Surprinzător, discurile menstruale au devenit o soluție folosită în prezent și pentru fertilizare. În încercarea de a rămâne însărcinate, multe femei aleg să plaseze sperma în disc și să-l introducă în vagin și să-l poziționeze sub cervix. Deși nu există studii științifice care să valideze această practică la momentul actual, utilizarea discurilor menstruale în acest scop a devenit tot mai populară printre femei.

Prin urmare, discurile menstruale nu sunt doar o variantă inovatoare de protecție la menstruație, ci și un instrument ce poate aduce un plus de confort și intimitate în cuplu, și care poate servi ca o potențială metodă auxiliară în procesul de concepție. Această evoluție arată cât de mult poate avansa tehnologia și cum poate influența toate aspectele vieții noastre, inclusiv cele mai intime.  

Sex la menstruație în timp ce porți discul menstrual? Da, da, da!

Discurile menstruale adaugă un nivel de confort și libertate de mișcare în timpul perioadei menstruale, iar asta poate influența semnificativ viața sexuală a unui cuplu. Discul se folosește în interiorul vaginului, se poziționează în spatele osului pubian, astfel că nu se simte deloc în timpul sexului. 

Multe cupluri au raportat o îmbunătățire a experienței sexuale în perioada menstruală, grație acestor produse revoluționare. Discul menstrual Femi.Eko permite, așadar, un act sexual fără întreruperi și fără grijile legate de pătarea lenjeriilor de pat.

Utilizarea discurilor menstruale poate transforma radical modul în care cuplurile abordează sexualitatea în timpul menstruației. Această soluție inovatoare poate ajuta partenerii să se bucure de intimitate în orice moment al lunii, fără compromisuri.

Te poate ajuta discul menstrual să rămâi însărcinată?

Când visul de a avea un copil nu se materializează după mai multe încercări, apar frustările și temerile, adesea disperarea. Cuplurile încep să caute soluții: unele încearcă terapii hormonale, altele apelează la tehnici precum inseminarea artificială sau fertilizarea in vitro. Toate aceste metode au avantajele și dezavantajele lor, iar succesul nu este întotdeauna garantat.

Contextul este unul dificil, motiv pentru care poate fi îmbucurătoare orice soluție, chiar și atunci când vine din direcții neașteptate. Discul menstrual Fem.Eko, un produs inițial conceput pentru protecție în timpul menstruației, dar care în același timp ajută și îmbunătățirea confortului în timpul sexului la menstruație, pare să ofere un răspuns surprinzător la provocările procesului de concepție.

Discul menstrual este pliabil și ușor de folosit și poate fi purtat până la 12 ore. Așa cum spuneam, deși principalul său scop este de a colecta fluxul menstrual, acesta a început să fie folosit într-un mod inovator de către cuplurile care încearcă să conceapă. Prin introducerea spermei în disc înainte de inserarea acestuia în vagin, se crede că sperma este menținută mai aproape de colul uterin pentru o perioadă mai lungă de timp, ceea ce ar putea crește șansele pentru o sarcină.

Pentru moment, nu există cercetări științifice care să confirme eficacitatea discurilor menstruale în concepție

Această tehnică poate aduce cu sine un val de speranță. Deși cercetările științifice care să confirme eficacitatea discurilor menstruale în fertilitate încă nu sunt disponibile, numeroase rapoarte anecdotice sugerează că acesta ar putea fi un ajutor valoros în drumul către concepție. 

Pentru a înțelege cum funcționează discurile menstruale în contextul fertilizării, trebuie să ne întoarcem puțin la biologia de bază. Sperma poate supraviețui în mucusul cervical (lichidul secretat de colul uterin) până la 5 zile. În mod normal, sperma se deplasează prin cervix în timpul actului sexual și continuă să se deplaseze către ovul. Prin introducerea spermei în discul menstrual și inserarea acestuia în vagin, sperma este menținută mai aproape de colul uterin pentru o perioadă mai lungă de timp, ceea ce ar putea, teoretic, îmbunătăți șansele de concepție.

Cu toate acestea, este important de menționat că, deși discul menstrual poate fi purtat până la 12 ore, nu este recomandat să îl folosiți pe o perioadă mai lungă de timp, pentru a evita riscul de infecții. 

Ce spun unele femei care au testat tehnica de concepere cu discul menstrual

Câteva relatări din mediul online, făcute de femei care au încercat această tehnică:  

„Am încercat să concepem timp de doi ani. Am început să folosim discul menstrual cu speranță, dar cu puține așteptări. După doar trei luni, am aflat că sunt însărcinată”, spune o viitoare mămică.  

Un alt testimonial relatează: „Ne-am confruntat cu probleme de fertilitate timp de mai multe luni. Când am început să folosim discurile menstruale, am rămas însărcinată în luna următoare.”

Tehnica presupune urmărirea unor pași simpli:

  • Asigură-te că mâinile și discul menstrual sunt curate.
  • Introdu sperma în disc.
  • Îndoaie discul pentru a-l insera în vagin, similar cu modul în care îl folosești în timpul menstruației.
  • Odată inserat, discul ar trebui să rămână la locul lui, menținând sperma aproape de colul uterin.
  • După un interval de timp adecvat (dar nu mai mult de 12 ore), discul ar trebui să fie îndepărtat și aruncat.

Reține că această tehnică nu garantează sarcina și nu ar trebui să înlocuiască sfaturile și îndrumările unui medic sau specialist în fertilitate. Este doar o opțiune ce poate fi încercată în procesul de concepție.

Din perspectivă medicală, ideea de a folosi un disc menstrual pentru a îmbunătăți șansele de concepție este o tehnică interesantă, dar încă nu suficient de studiată. Așa cum am menționat anterior, teoria din spatele acestei practici este că sperma este menținută mai aproape de colul uterin pentru o perioadă mai lungă de timp, ceea ce ar putea, teoretic, îmbunătăți șansele de concepție.

Cu toate acestea, trebuie să subliniem că eficacitatea acestei tehnici nu a fost deocamdată confirmată în studii științifice. Există numeroși factori care influențează fertilitatea unei femei, inclusiv vârsta, sănătatea generală, starea de sănătate a sistemului reproductiv, precum și alte variabile biologice.

Mergi la medic! Această tehnică nu trebuie să înlocuiască tratamentele, consultațiile și opiniile specialiștilor în fertilitate

Practicarea acestei metode este considerată în general sigură, cu condiția să se respecte igiena adecvată și să nu se lase discul menstrual mai mult de 12 ore în vagin. 

Totuși, trebuie să lămurim acest aspect foarte important: această tehnică nu ar trebui să substituie opinia unui medic ginecolog sau un specialist în fertilitate, în special dacă partenerii se confruntă cu dificultăți în a concepe.

Recomandarea principală a medicilor este întotdeauna să căutați consiliere profesională dacă aveți probleme cu conceperea. Fiecare caz este unic, iar un specialist în fertilitate vă poate oferi cele mai bune sfaturi și tratamente personalizate în funcție de situația specifică. Folosirea unui disc menstrual în acest scop poate fi doar una dintre metodele pe care le poți încerca pentru a rămâne însărcinată. 

Am primit numeroase rapoarte anecdotice care sugerează că discurile noastre menstruale au ajutat unele femei să rămână însărcinate. Considerăm extrem de important să subliniem că această tehnică nu a fost încă validată în mod științific.

Folosirea discurilor menstruale în acest mod nu garantează sarcina și nu ar trebui să înlocuiască un consult specializat, cu un medic sau un expert în fertilitate. În plus, este esențial să rețineți că fiecare individ este unic și ceea ce funcționează pentru o femeie poate să nu funcționeze pentru alta. 

Produse menstruale, confort, protecție, sex la menstruație, înot în apa mării fără grija că te vei păta, planuri pe care nu le amâni din cauza acelor zile din lună, economie lunară, doar materiale 100% naturale, preț pe sănătate și interes pentru corpul fiecărei femei, un mediu mai curat, cu mult mai puține deșeuri – am putea face o listă nesfârșită de elemente ce stau la baza brandului Femi.Eko. Dar pentru noi, sănătatea fiecărei femei reprezintă prioritatea principală. Dacă ai întrebări sau nelămuriri cu privire la utilizarea produselor noastre, nu ezita să ne contactezi pe oricare dintre paginile noastre: Facebook, Instagram sau direct în site, la secțiunea Contact.

DISTRIBUIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește mai mult

Combo

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Mega Abundent

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Extra Abundent

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Super Abundent

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Abundent

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Moderat

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Lejer

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU: