Discul menstrual Delicate vs. discul menstrual Universal: O comparație detaliată ca să știi care ți se potrivește

Hello, tot noi suntem! Am scos puțin capul din atelier și depozit ca să-ți spunem ce noutăți avem. La Femi.Eko știm foarte bine că fiecare femeie este diferită și are nevoi specifice, de aceea adaptăm și creăm în permanență produse inovatoare, bazate pe tehnologii noi, moderne, sănătoase și prietenoase cu Planeta. Probabil ai văzut că noua colecție de discuri menstruale Delicate este disponibilă de ceva timp în magazinul online Femi.Eko. Colorate, sănătoase și mai ales prietenoase cu corpul feminin și cu Planeta deopotrivă, discurile Delicate sunt gata să te facă să uiți că ești la menstruație. 

Cu ce se deosebește, însă, discul menstrual Delicate comparativ cu discul menstrual universal? Pentru că am primit această întrebare de la multe dintre voi, venim cu lămuriri prin intermediul acestui articol. 

Fă cunoștință cu primul disc menstrual care nu necesită sterilizare – Discul menstrual Delicate

Discul Delicate este o altă variantă a discului nostru menstrual clasic, cel pe care l-am numit Universal. Acest nou produs dispune de tehnologia Saniconcentrate, adică se poate utiliza imediat după deschiderea ambalajului, după ce a fost clătit în prealabil sub un jet de apă. Adică îl comanzi, îl primești și este gata de utilizare în maximă siguranță. 

Discul menstrual Delicate este fabricat din 100% silicon medicinal biocompatibil Elastosil, provenit de la Wacker Labs Germany și are integrată super tehnologia Saniconcentrate, de care tot vorbim de ceva vreme, adică un compus inovativ patentat de Parx Materials. Saniconcentrate este o inovație brevetată și recunoscută pentru capacitatea sa de a elimina 99,99% din bacterii și microbi, fără a necesita sterilizare înainte de utilizare. Ce înseamnă asta? Că discul Delicate este produs sigur pentru sănătate, confortabil și economic, ca și discul Universal, dar în plus beneficiază și de o super inovație, aceea că îl poți folosi imediat, doar după o simplă clătire. 

Discul menstrual Delicate versus Discul menstrual Universal – caracteristici, formă și dimensiuni

Așa cum spuneam, discul Menstrual Delicate reprezintă o “revoluție” în domeniul igienei menstruale, adresându-se în mod special femeilor sensibile, adolescentelor și celor cu un col uterin scurt sau mediu. Fabricat din 100% silicon medicinal biocompatibil Elastosil, acest disc inovează prin incorporarea tehnologiei Saniconcentrate, un compus patentat de Parx Materials, oferind o protecție naturală de 99.99% împotriva bacteriilor și microbilor.

Iată câteva dintre avantajele noului disc Femi.Eko, discul menstrual Delicate:

 • Utilizare rapidă, imediat ce discul a fost clătit sub jet de apă: Produsele care dispun de tehnologia Saniconcentrate oferă un nivel ridicat de protecție împotriva patogenilor dăunători, imediat ce materialul este clătit sub jet de apă. 
 • Are o capacitate de 30 ml; acest disc poate gestiona toate fluxurile menstruale, de la cele slabe la cele abundente, oferind purtare sigură și igienică pentru până la 12 ore. 
 • Dimensiune potrivită pentru femeile sensibile: Forma ușor ovală și dimensiunea inovatoare 62x68x33mm facilitează utilizarea acestui produs de către femeile ce au un col sensibil, col jos sau chiar de adolescente.
 • Este ușor de introdus și de îndepărtat: Designul discului menstrual Femi.Eko, înregistrat ca inovație – cu inel inserat și zonă adâncită în interior pentru deget face că introducerea și scoaterea să fie ușoară, chiar și pentru femeile care folosesc pentru prima data discul Delicate. Iar dacă totuși ai nevoie de ajutor, apelează cu încredere la aplicatorul nostru universal pentru produse menstruale, despre care găsești mai multe detalii aici.  
 • Potrivit pentru femeile cu sterilet.

De cealaltă parte, discul menstrual Universal, unul dintre bestseller-urile Femi.Eko, este un produs intim reutilizabil, fabricat 100% din silicon medical, biocompatibil cu corpul uman și deopotrivă prietenos pentru mediul înconjurător. Capacitatea sa de colectare a sângelui menstrual este echivalentă cu până la 5 tampoane, se poziționează sub osul pubian și nu ține cont de poziția cervixului, vârsta sau nașterile anterioare avute. Cu alte cuvinte, dacă nu ai un col sensibil sau jos, poți folosi în siguranță discul menstrual Universal. 

Câteva dintre avantaje notabile ale discului menstrual Universal:

 • Compatibilitate cu orice flux menstrual: Designul unic permite utilizarea cu succes în cazul fluxurilor menstruale variate.
 • Ușurința de utilizare: Sistemul special și unic de introducere și scoatere face procesul simplu și eficient.
 • Potrivit pentru femeile cu sterilet.
 • Dimensiune anatomică universală: Forma rotundă, cu diametru de 68 mm și 33 mm înălțime, facilitează utilizarea acestui produs de către oricare femeie, fără a ține cont de nașteri, înălțimea colului uterin sau vârstă. Discul Universal are o capacitate de 38 ml – mai exact echivalentul a 7-8 tampoane normale – un pic mai mare comparativ cu discul Delicate, care are doar 30 ml – adică echivalentul la 5-6 tampoane normale.

Ambele discuri menstruale, atât cel Delicate, cât și cel Universal au următoarele caracteristici comune:

 • Pot fi folosite în timpul relațiilor intime: Designul anatomic și plasarea corectă a discului, indiferent de model, vă ajută să vă bucurați de sex la menstruație, fără “deranj” însă, atenție, nu este o metodă contraceptivă.
 • Reutilizare până la 5 ani, datorită materialelor de calitate medicală premium din care sunt confecționate; Vorbim de o alternativă excelentă la tampoanele clasice, de unică folosință, fie că alegi discul menstrual Delicate sau pe cel Universal.  
 • Inel de scoatere, o inovație marca Femi.Eko. Față de alte discuri competitoare, discurile Femi.Eko sunt mult mai ușor de utilizat datorită inelului de extracție, care facilitează prinderea și face experiența mai puțin “murdară”. Dacă discul Universal are inelul în exterior (făcând posibilă prinderea lui în caz de col înalt), discul Delicate are inelul integrat (special dezvoltat pentru a oferi maxim de confort persoanelor cu col jos). 

Ambele discuri menstruale de la Femi.Eko, Delicate și Universal, sunt inovatoare și te vor face să uiți efectiv că ești la menstruație. Pe lângă confortul asigurat, sunt 100% sănătoase, ecologice, economice, prietenoase cu mediul înconjurător și înlocuiesc cu succes tampoanele clasice de unică folosință. Alegerea dintre cele două depinde de preferințele individuale, dar mai ales de nevoile specifice. Discul Delicate este perfect pentru femeile cu col sensibil sau scurt/mediu, dar și pentru adolescente și vine cu inovația dată de tehnologia Saniconcentrate, adică nu necesită sterilizare. De cealaltă parte, discul Universal este ideal pentru orice tip de cervix, poate fi folosit după nașteri și chiar și de femeile care poartă sterilet. 

Indiferent de alegere, discurile menstruale reutilizabile Femi.Eko te vor cuceri. Uiți de grija menstruației, uiți de cheltuielile lunare pe produsele de unică folosință și nici nu mai generezi o mulțime de deșeuri în fiecare lună. Confort, protecție, inovație – sunt doar 3 elemente ce definesc produsele Femi.Eko. Hai și pe conturile noastre de Facebook, Instagram și TikTok ca să vezi ce-ți mai pregătim.

DISTRIBUIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește mai mult

Combo

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Mega Abundent

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Extra Abundent

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Super Abundent

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Abundent

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Moderat

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Lejer

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU: