Beneficiile cupei menstruale FemiEko – 3 dimensiuni diferite și 100% compatibile cu corpul feminin

Cupa menstruală Femi.Eko este unul dintre produsele reutilizabile de igienă feminină cu care ne mândrim, asta pentru că odată ce ai folosit-o și te-ai obișnuit cu ea, vei uita efectiv că o porți. Creată de femei pentru femei, cupa menstruală este definiția a ceea ce înseamnă libertatea totală de mișcare în timpul menstruației.

Sunt 3 mari aspecte importante de reținut despre cupa menstruală: este 100% compatibilă cu corpul feminin, este disponibilă în 3 dimensiuni diferite – una special creată pentru adolescente,  te ajută să te poți bucura de toate activitățile tale preferate atunci când ești la menstruație, la fel ca în toate celelalte zile și este recomandată de medicii ginecologi.

În acest articol îți prezentăm pe larg toate beneficiile cupei menstruale Femi.Eko, precum și părerile specialiștilor după ce au testat produsul.

Medicii ginecologi recomandă cupa menstruală Femi.Eko

Produsele Femi.Eko au fost testate și de medicii ginecologi, lucru care ne-a bucurat nespus și ale căror păreri vrem să le împărtășim cu voi.

“Ca femeie și medic ginecolog, dorința de a fi mereu activă m-a făcut să caut o metodă eficientă și confortabilă de a trece prin perioada menstruală, care să-mi permită să îmi desfasor activitățile zilnice. Așa am găsit produsele Femi.Eko și m-au convins de la prima vedere! Cupa menstruală este dintr-un material blând cu mucoasa vaginală și oferă 100% protecție dacă este poziționată corect, poate fi purtată până la 12 ore, inclusiv pe timpul nopții. De asemenea, absorbantul reutilizabil este o metodă eficientă de protectie și o alternativă sustenabilă a absorbantelor clasice, fiind confecționat dintr-un material soft, cu un strat ultra absorbant, astfel oferind confort și libertate de mișcare. Consider că produsele Femi.Eko sunt ce ne lipsesc fiecăreia dintre noi pentru starea de bine și confortul perioadelor delicate, fiind deopotrivă calitative, ușor de utilizat și, pe termen lung, varianta economică în raport cu utilizarea absorbantelor clasice. Le recomand 100%!” Dr. Faur Corina, medic obstetrică – ginecologie.

“Trebuie să recunosc că am fost destul de sceptică în privința produselor de acest gen, până am încercat Femi.Eko – de care m-am îndrăgostit iremediabil! Cupa menstruală este confecționată dintr-un material care nu irită, este foarte ușor de folosit și eficientă, cu risc de scurgere aproape de zero, fără îndoială varianta ideală pentru zilele delicate care se suprapun cu gărzi pline. Recomand aceste produse cu toată încrederea!” Dr. Stănică Bianca, obstetrică – ginecologie 1, Cluj Napoca. 

“În ultima perioada am fost din ce în ce mai preocupată de soluțiile alternative pe care le avem în ceea ce privește necesitățile noastre de zi cu zi și alegerile pe care le facem pentru o lume mai bună. Iar în calitate de medic ginecolog consider că e de datoria mea să găsesc și să recomand soluții pentru perioada delicată a lunii cât și pentru perioadele delicate ale vieții. Femi.Eko vine cu o soluție sustenabilă în întâmpinarea tuturor necesităților. Acum că avem o astfel de soluție, recomand să o folosim!  Vorbim despre produse versatile care se adresează tuturor femeilor, începând de la prima menstruație până la ultima și chiar după. Există cupa menstruală de diverse dimensiuni, există lenjeria menstruală pentru adolescente, există lenjeria pentru femei adulte care poate fi folosită chiar și în perioada de lauzie, chiar și pentru incontinență urinară. Am testat aceste produse și le recomand cu toată încrederea tuturor fetelor și femeilor” Dr. Suciu Cristina, medic obstetrică – ginecologie.

Cum să alegi și să folosești corect o cupă menstruală?

Ai citit despre ea și te-ai decis să-i testezi pe “propria piele” beneficiile. Cum alegi cupa menstruală astfel încât să fii sigură se potrivește corpului tău și nevoilor tale?

E important să știi că există 3 dimensiuni diferite:

 1. Cupa menstruală mărimea A –  potrivită pentru femeile sub 30 de ani, care nu au dat naștere, care au un cervix mediu și care se confruntă lunar la menstruație cu un flux menstrual lejer spre moderat.
 2. Cupa menstruală mărimea B – ideală pentru femeile care au peste 30 de ani, au născut, au de obicei un flux menstrual abundent și cervix înalt.
 3. Cupa menstruală TEEN – această dimensiune este potrivită pentru adolescente și a fost creată special pentru anatomia virginelor.

Primul criteriu în a-ți alege cupa menstruală potrivită este așadar dimensiunea. Optează pentru cea care corespunde caracteristicilor pe care tu le ai în materie de vârstă, înălțime cervix, nașteri și flux menstrual.

Cupa menstruală se folosește extrem de simplu

Nu e nimic dificil și nici dureros în utilizarea cupei menstruală Femi.Eko. Ca să fii în deplină siguranță, trebuie doar să înveți să o folosești corect, astfel încât efectul produsului să fie cel dorit: sânge colectat la interior, fără scurgeri și risc de pătare, confort maxim până la 12 ore.

Așa cum am precizat, cupa menstruală se introduce în vagin și se poziționează sub cervix, acolo unde face un vid, colectând astfel sângele menstrual.

 • Produsul trebuie sterilizat înainte de folosire. Poți folosi unul dintre sterilizatoarele Femi.Eko, pe care le găsești aici sau o poți pune pur și simplu în apă clocotită.
 • Înainte de a o introduce în vagin, spală-te foarte bine pe mâini.
 • Îndoaie cupa menstruală în forma literei C, inserează-o în vagin, apoi rotește-o pentru a o deschide complet și a crea un vid. Inelul cupei este fixat pe pereții vaginului, iar lichidul menstrual va fi colectat în interiorul ei fără niciun risc de scurgeri.
 • Pentru a o îndepărta și a o goli, spală-te din nou bine pe mâini.
 • Introdu un deget în lateralul cupei pentru a elimina vidul. Trage-o spre exterior, golește-o și clătește-o cu apă.

Care sunt avantajele utilizării cupei menstruale față de tampoane?

Ambele produse se introduc în vagin, însă diferențele dintre ele sunt majore. Cupa menstruală nu absoarbe sângele așa cum se întâmplă în cazul tampoanelor de unică folosință, ci îl colectează la interior.

Așadar:

 • Nu există scurgeri, deci nu te vei păta
 • Este o alternativă mai sănătoasă
  Este confortabilă, putând fi folosită pe o durată mult mai îndelungată comparativ cu un tampon
 • Este reutilizabilă, deci nu o folosești și apoi o arunci
 • Te ajută să economisești, căci o vei cumpăra o singură dată, nu lunar ca în cazul tampoanelor de unică folosință
 • Te determină să uiți efectiv că ești la menstruație și în oferă tot confortul și libertatea de mișcare
 • Împiedică o cantitate mare de deșeuri intime din a mai ajunge la ghenele de gunoi.

Cupa menstruală se scoate pentru golire și apoi se reintroduce?

DA! Inițial, vei avea tendința de a o scoate mai des, pentru că nu vei ști exact când se umple – lucru perfect corect. Ea poate fi purtată până la 12 ore, însă timpul devine variabil în funcție de fluxul menstrual pe care îl ai. După ce te vei obișnui cu cupa menstruală, o vei scoate, vei goli conținutul său în toaletă, o vei clăti cu apă caldă și o vei reintroduce, conform indicațiilor de mai sus.

De ce ar trebui să încerci cupa menstruală de la Femi.Eko?

 1. Folosire 10 ore, în loc de 2. Cupa o poți ține până la 10-12 ore, în funcție de fluxul tău menstrual. Tamponul, în schimb, trebuie să-l schimbi la intervale de 2-3 ore. Așadar, marele avantaj este acela că nu vei mai avea o grijă în ceea ce privește înlocuirea tamponului de unică folosință.
 2. Nu vei mai produce atât de multe deșeuri. Produsele de unică folosință ajung la gunoi, ceea ce înseamnă deșeuri și materiale plastice care poluează mediul înconjurător.
 3. Siliconul – o variantă sănătoasă pentru zona ta intimă. Cupa menstruală este realizată din silicon medicinal 100% compatibil cu corpul tău, care nu dezvoltă bacterii, nu provoacă uscăciune și nici nu generează mirosuri neplăcute.
 4. Faci economie lunară. Gândește-te puțin! Cum ar fi ca în loc să cumperi lunar tampoane clasice de unică folosință, să îți achiziționezi o singură dată o cupă menstruală și să o folosești până la 5 ani? În timp, ai putea face destule cu banii economisiți, corect?
 5. O poți purta la piscină, la duș, când faci sport. Toate activitățile tale preferate pot fi realizate fără griji în timpul ciclului menstrual.

Nu uita! Cupa menstruală poate fi purtată până la 10-12 ore fără risc de scurgeri și refolosită timp de 5 ani. Excelentă investiție, nu-i așa?

DISTRIBUIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește mai mult

Combo

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Mega Abundent

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Extra Abundent

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Super Abundent

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Abundent

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Moderat

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU:

Lejer

Capacitate de retenție a produselor Femieko / 12 ore

Echivalent absorbante

Echivalent tampoane

RECOMANDAT PENTRU:

IDEAL PENTRU: